Hazatértek a kecskeméti sportolók az ICG - 55. Nemzetközi Gyermek Játékokról

2023. 07. 10., 18:30
Hazatért a 25 fős kecskeméti küldöttség hétfőn délután Dél-Koreából, ahol a hírös város 4 sportágban képviseltetette magát 18 ifjú versenyzővel az 55. Nemzetközi Gyermekjátékokon.
Fotó: Bogdándi Ferenc
A galéria 20 képet tartalmaz

Izgatottan várták a családok a hazaérkezőket hétfő délután a Messzi István Sportcsarnok előtt. Ma érkezett haza ugyanis az a 25 fős kecskeméti küldöttség, akik részt vettek a Dél-Koreában megrendezett 55. Nemzetközi Gyermek Játékokon. A csapat július 3-án indult Budapestről Szöulba, és július 10-én érkeztek vissza a magyar fővárosba. Míg a családok várták, hogy megérkezzen a busz Budapestről, az egyik szülő a Hírös.hu-nak elmondta, nagyon nagy öröm és büszkeség volt a családnak, hogy gyermekük kijuthatott, mivel a sport az élete. Ami problémát okozott az itthonról szurkoló családtagoknak, barátoknak, az időeltolódás volt, de így is igyekeztek online végigkövetni a versenyeket.

Ahogy megérkezett a busz a Messzi István Sportcsarnok elé, mind a szülők, mind a fiatal versenyzők boldogan és mosolyogva ölelték egymást.

Dr. Homoki Tamás alpolgármester, a küldöttség vezetője elmondta, nagyon jó arcukat mutatták a magyar városok az idei ICG-n is, a kecskemétiek pedig élen jártak mind a sporteredmények, mind a barátságkötések terén. Kintlétük alatt problémát összesen a sporthelyszínekhez való eljutás jelentette, illetve az időjárás.

Asztalitenisz, úszás, labdarúgás és atlétika sportágban mérette meg magát a 18 kecskeméti versenyző Teguban, mondta el Lovas Zoltán, a kecskeméti csoport vezetője. Városunkat az idei évben négy úszó, négy atléta, két asztaliteniszező és a nyolc főből álló fiú labdarúgócsapat képviselte. A kecskeméti fiatalok több érmet is szereztek, az idei év legeredményesebb csapatai közé tartoztak. Ami nagy eredmény, ugyanis összesen 1800 gyermek vett részt 50 ország 86 városából az 55. Nemzetközi Gyermek Játékokon.

Kecskemét mérlege 2 ezüst és 4 bronz érem.

Az ICG nem csak a sport, hanem a kultúra szempontjából is meghatározó, hiszen az esemény célja, hogy a 12–15 év közötti korosztály számára a sportversenyek mellett kulturális programokon keresztül is népszerűsítse az olimpiai eszmét, az egymás iránti toleranciát, a nemzetek közötti megértést.

A hazatérésről és a versenyekről a Kecskeméti Televízió holnapi híradójában számolunk be bővebben!