Házhoz megyünk! Biztonságban Magyarországon!

2024. 04. 17., 14:29
Ezzel a címmel szervezett prevenciós előadást és interaktív játékokat a Kecskeméti Rendőrkapitányság szerdán a Széchenyi István Közösségi Házban, valamint a Széchenyi sétányon. A cél az volt, hogy az érdeklődők megismerjék a rendőrség munkáját, betekintést nyerjenek a bűn- és balesetmegelőzésbe.
Fotó: Puskás Barbara
A galéria 11 képet tartalmaz

Többek között az Elf-bar, valamint a Snüssz káros hatásait is megismerhették a fiatalok ma a Széchenyi István Közösségi Házban. Prevenciós előadás és számos más hasznos bűn- és balesetmegelőzési előadás és játékos feladat várta ugyanis a diákokat, a „Házhoz megyünk. Biztonságban Magyarországon.” című rendezvényen.

Az eseményt a Kecskeméti Rendőrkapitányság közösen szervezte meg a Széchenyi István Közösségi Ház, valamint az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatóságának munkatársaival. Az Arany János, valamint a Lánchíd Utcai Sport és Általános Iskolából érkeztek diákok, akik kipróbálhatták részegszemüvegen keresztül a drog- és az alkoholfüggőség hatásait, majd a közlekedési táblákat kellett felismerniük interaktív játék formájában. Közben, pedig aki szerette volna, közelről is megtekinthette milyen is egy szolgálati jármű belülről.

A játékokat kutyás bemutató zárta. Az előadók megmutatták milyen vezényszavakra kell hallgatniuk a kutyáknak, hogy találnak meg kis mennyiségű drogot is. Ezt követte a rendőrkutyák munkában való bemutatása. A mai nap célja ugyanis az volt, hogy minden érdeklődő megismerje a rendőrség munkáját.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság április 25-én nyílt napot szervez, ahol a katasztrófavédelmi programelemek mellett járműtechnikai-, fegyver-, eszköz-, nyomszakértői-, és nyomrögzítési bemutatókat, biztonsági öv szimulátort, valamint bűn- és baleset-megelőzési programokat és kutyás bemutatót is tartanak.

Az eseményről bővebb összeállítás készült a KTV mai Kiemelő magazinjában.