Horváth Krisztofer bemutatkozott a válogatottban

KÖZLEMÉNY
2023. 09. 11., 06:55
A magyar A-válogatott vasárnap felkészülési mérkőzést játszott Csehországgal a Puskás Arénában. Marco Rossi együttesében három kecskeméti játékos is várta a lehetőséget egy esetleges debütálásra, Szalai Gábor, Szuhodovszki Soma és Horváth Krisztofer közül végül utóbbinak adatott ez meg.

A magyar válogatott kezdőcsapata egy helyen változott a Szerbiában győztes együtteshez képest, Kalmár Zsolt került be új emberként, Marco Rossi tehát ígéretéhez híven komolyan vette a találkozót. Az első félidőben több helyzetet is kidolgozott a válogatott, de betalálni nem sikerült, nem úgy az 52. percben, amikor egy gyorsan elvégzett bedobás után Kerkez beadását Sallai vágta a kapuba (1-0). Sokáig nem tartott az előny, mert a 63. percben Jurecka egyenlített, Lang rosszul haza fejelt labdáját olvasták le a csehek, majd Dibuszt is kijátszva már csak az üres kapuba kellett lőnie a vendég támadónak (1-1).

A 72. percben kecskeméti szempontból fontos esemény történt, Styles Callum helyére ugyanis Horváth Krisztofer érkezett, aki először játszhatott a nemzeti csapatban. Nem sokkal beállása után akár lövőhelyzetbe is kerülhetett volna 16 méterre a kaputól, de Soucek szerelte, így oda lett a sansz.

Az eredmény a folytatásban már nem változott, ahogy Szalai Gábor és Szuhodovszki Soma került már pályára, ám így is hatalmas dolog, hogy 12 év után újra kecskeméti játékos szerepelhetett a nemzeti csapatban.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu (fotó: mlsz.hu)