Hronyecz házaspár: „Nem volt hosszú ez a 60 év!”

2024. 02. 12., 21:04
„Nem volt hosszú ez a 60 év!” Így összegezte házasságát Hronyeczné Rakonczai Katalin és Hronyecz János, akik 1963. május 4-én kötötték össze életüket. A Házasság hete alkalmából mesélt nekünk a pár az életükről, kapcsolatukról. Azt is megtudtuk, hogy mi lehet a hosszú és boldog házasság titka, valamint hogy ki hordja a nadrágot otthon.

Egy sétára hívta el Hronyecz János kiszemeltjét, majd pár hónap elteltével el is vette élete szerelmét, Rakonczai Katalint. Azonban 1962-ben, amikor megismerkedtek talán már sejtették, de bizonyosan nem tudhatták, hogy onnantól kezdve elválaszthatatlanok lesznek.

Ám nem ment mindig simán, már az elején is voltak bukkanók, de hát mit is érnek az akadályok? A szerelem mindent legyőz!

Katalin és János lánya idén ünnepli házasságának 40. évfordulóját. Ez nem véletlen, a jó példa, a tanítás meghozza az eredményét. Bár a házaspár nyugdíjas, egyáltalán nem unatkoznak. Katalin verseket ír, de a két gyermekükkel és a három unokájukkal is rendszeresen találkoznak, sokat utaznak.

Katalin és János házassága a tökéletes példa arra, hogy hogyan lehet boldogan élni egymás mellett. Bár ők nem vallották be, mi úgy láttuk a beszélgetés alatt, hogy a szerelem még mindig nem múlt el. A szerelem az a kapocs, amely mindennek az alapja, amely nélkül lehet, de nem érdemes élni.