Idén is nagyon népszerű a KESI úszótábor

2023. 07. 13., 19:34
Idén is nagy népszerűségnek örvendenek a KESI úszószakosztálya által szervezett táborok. Ebben az évben közel 900 gyermek vesz részt a nyári táborokban. A sportiskola a városban élő, a sportoló és az Úszó Nemzet Programban résztvevő fiataloknak szervezett a nyári programokat.

Ma is nagy lelkesedéssel úszott minden gyerek a Kecskeméti Fürdőben és a Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdaparkban, ugyanis javában zajlik a Kecskeméti Sportiskola által szervezett tábor. Idén is nagyon népszerű a nyári sportprogram, amely heti turnusokban zajlik június 19. és augusztus 11. között.

– Az idei évben közel 400 gyereknek tudtunk lehetőséget biztosítani a táborozásra. Nagyon nagy hangsúlyt fektetünk igazolt sportolóink táboroztatására is, hiszen nekik a nyári fő versenyeik is most vannak. Ezen a hétvégén a legkisebbeknek lesz a regionális delfin bajnoksága Hódmezővásárhelyen
— mondta Poczó Elemér Gábor, a KESI úszószakosztály vezetőedzője, az Úszó Nemzet Program kecskeméti koordinátora.

Májustól lehetett jelentkezni a táborokba, amelyekre 2-3 hét alatt be is teltek a helyek. Hat héten keresztül külön a sportolóknak is szerveztek úszótábort, ahová 200-an jelentkeztek. Idén a Magyar Úszó Szövetség kérésére az Úszó Nemzet Programban résztvevő gyerekeknek is tartanak foglalkozásokat. Június 19-július 27-ig három turnusban napi három órában van úszásoktatás. Erre közel 300-an jelentkeztek, így összesen mintegy 900 gyerekkel foglalkoznak a Kecskeméti Sportiskola úszószakosztályának szakemberei.

– Nagyon szerencsésnek mondhatom magam, hogy ilyen jó gárdával tudok együtt dolgozni az idei évben is, hiszen a külsős táboroknál legalább 6 szakképzett oktató foglalkozik hetente a gyerekekkel. A versenyzőkkel négy szakképzett edző van, akik segítik a gyerekek munkáját, felkészülését - tette hozzá Poczó Elemér.

Az oktatók mellett segítők is vannak a táborokban, így minden héten legalább 10 szakember foglalkozik a gyerekekkel. A táborok csoportjait korosztályonként és ügyességi szintenként osztották fel. A szakemberek lehetőség szerint kiválasztják a tehetséges gyermekeket, akik így akár a sportiskola felkészítésébe is bekerülhetnek.