Idén is népszerű volt a bibliaismereti vetélkedő

2023. 11. 17., 19:48
A kecskeméti Nyugdíjasok Klubjainak Megyei Jogú Városi Szövetsége az Idősügyi Tanáccsal karöltve idén is meghirdette a városi bibliaismereti vetélkedőt a kecskeméti egyházak támogatásával. A katolikus főplébánia Lestár téri konferenciatermében megrendezett vetélkedő évről-évre egyre népszerűbb.
Fotó: Bogdándi Ferenc
A galéria 38 képet tartalmaz

A kutatók szerint 6.900 beszélt nyelv van a világon, ebből 3.524 nyelvre fordították le a Biblia egyes részeit, a teljes Szentírás pedig 719 nyelven elérhető. A legrégebben fennmaradt magyar fordítás a vizsolyi Biblia, melynek megalkotója Károli Gáspár, aki 1590-ben fordította le az Ószövetséget héber, az Újszövetséget pedig görög nyelvről. A Biblia megismerésében segít már évek óta a kecskeméti Nyugdíjasok Klubjainak Megyei Jogú Városi Szövetsége az Idősügyi Tanáccsal karöltve a bibliaismereti vetélkedővel.

Pénteken délután ismét megszervezték a versenyt a katolikus főplébánia Lestár téri konferenciatermében. A vetélkedő a Kecskeméti Görögkatolikus Parókia szakmai irányításával zajlott, a feladatokat Feczák László parókus állította össze Szent Pál rómaiakhoz és galatákhoz írt levelei alapján.

Lévai Jánosné önkormányzati képviselő, tanácsnok köszöntötte a vállalkozó szellemű csapatokat, kiemelve: nagy öröm, hogy Kecskeméten jelen van a keresztény értékrend. A vetélkedő nagy népszerűségnek örvend, ezért idén online formában is megrendezték. Idén összesen 40-en – 11 csapat és öt egyéni induló – vállalkozott arra, hogy mélyebben megismerje a Biblia megadott fejezeteit, melyek idén Szent Pál idézett levelei voltak.

Eredmények

A vetélkedő I. helyezettje a Rendőrségi Nyugdíjasok Bács-Kiskun Megyei Egyesületének csapata lett, akik a 13 éve alapított városi bibliaismereti vetélkedő vándorkupáját is megkapták egy évre. A csapat már harmadjára végzett az első helyen. A II. helyezett a Könyvek Könyve csapat (Nyugdíjas Könyvbarátok Klubja), III. a Biblia-búvár csapat (Díszítőművész Szakkör) lett. A tavalyi évben alapított online bibliaismereti vetélkedő legeredményesebb résztvevőinek járó plakettet a Hermoni harmat csapat (SION Nyugdíjasklub), egyéni versenyzőként pedig Patakiné Pleskó Katalin (Széktói Nyugiklub) kapta.