Időslátogatók vették át tanúsítványaikat

2023. 03. 23., 20:02
„Az időslátogató az a szilárd és megbízható társ a mindennapokban, aki csendben és türelmesen kísér bennünket végig az időskor nehéz napjain” – hangzott el ma (csütörtök) délután a Cédrusnet Kecskemét Kápolna utcai központjában, ahol tizenhét időslátogató vehette át tanúsítványát, a háromhetes képzés végén.
A galéria 47 képet tartalmaz

Tanúsítványok átadására került sor ma délután a Cédrusnet Kecskemét Kápolna utcai központjában. Tizenhét időslátogató végezte el a szervezet által szervezett 46 órás képzést. Ők azok, akik minél többet szeretnének segíteni idősebb családtagjaiknak, vagy szívesen segítenek egyedül élő időseknek. Előbbivel végtelen szeretetet, utóbbival akár kiegészítő jövedelmet is szerezhetnek.

- Azzal a vággyal érkeztetek hozzánk, hogy tudásotokat bővítsétek, és ezáltal új képességekre tegyetek szert. Remélem, ezt sikerült egy olyan közösségben elérnetek, amire a későbbiekben is tudtok támaszkodni. Vagy csak megosztani az új munkakör sikereit, nehézségeit 
— hangzott el a családias hangulatú esemény köszöntőjén.

A tanfolyam alatt ugyanis a hallgatókat arra készítették fel, hogyan segíthetik különböző élethelyzetekben a családokat, idős hozzátartozóikat. Ennek pedig több összetevője van. Egyik, hogy a résztvevők a képzés során sokat tanultak az időskor gyakori betegségeiről, azok felismeréséről, megelőzéséről, különös tekintettel a betegségekkel együtt járó pszichés változásokra.

A másik, hogy új ismereteket szereztek az egészséges életmóddal, a korszerű - az idősebbek számára is megfelelő – táplálkozással kapcsolatban.

A szervezők mindezt olyan hasznos információkkal egészítették ki, mint a mindennapos informatikai eszközök (okostelefon, számítógép) biztonságos használata, vagy a demencia témaköre.

Engert Jakabné alpolgármester elmondta, öröm látni hogy ilyen sokan vállalták és úgy érezték, hogy valamit ezen a területen szeretnének tenni. Vagy azért, mert családjában olyan helyzet alakult ki, hogy szükség van az itt megszerzett ismeretekre, vagy szívesen vállalja, segítséget nyújt idős rászorulóknak. Mégpedig olyan kiegészítő tevékenységekben, ami a szakszemélyzet, a szakápolók, szociális gondozók felvállalt és ellátandó tevékenységébe nem fér bele.

- Nagyon örülök, és szívből gratulálok, hogy Kecskemét városában ilyen népszerű ennek az ismeretnek, tudásnak, tapasztalatnak a megszerzése. Bízom benne, hogy akár munka, akár a nyugdíjas lét mellett, mindannyian segítik az idős rászorulókat. Mert a szociális ellátórendszer nem tud mindenkit befogadni, és az idősgondozásban ez az alapellátás az, amely rendkívül nagy kihívást jelent a városvezetés számára 
— emelte ki az alpolgármester.