Így búcsúztatták a telet Ménteleken

2023. 02. 21., 13:23
Február 17-én, pénteken ismét felbolydult a Ménteleki Általános Iskola apraja-nagyja.
A galéria 15 képet tartalmaz

Délelőtt a diákok ötletesebbnél ötletesebb jelmezbe öltözve ropták a táncot, játszották az ilyenkor szokásos játékokat saját osztálytermükben, majd a tornaterembe átvonulva, szülők jelenlétében részt vehettek a budapesti Bahorka Társulat kicsiket és nagyokat egyaránt szórakoztató műsorán.

Az improvizációs folklór színház előadása után az énekkar vette át a szerepet, akik a tanári karral együtt, nagyon vidám hangulatban énekelték el a Túl a szivárványon című dalt. Ezután következett a várva várt tombola, melyen igazán remek ajándékokat sorsoltak ki.

Természetesen jól csak kiszebáb égetéssel lehet a telet elkergetni, amit meg is tettek a jelenlévők az ilyenkor szokásos néphagyománynak eleget téve.

Az óriás kiszebáb mellett sok apró kiszebabát is készítettek a diákok, melyek -  biztos ami biztos -, sámán dobok és télűző rigmusok mondásának kíséretében ugyanúgy a máglyán végezték.

„Kisz, kisze haj! Elűzzük a betegséget, behozzuk az egészséget, haj!” Reméljük ez a két varázsmondat megteszi hatását és továbbra is zavartalanul, kéz a kézben működhet együtt a hagyományőrzés és modernizáció a Ménteleki Általános Iskolában.

Március 1-jén nyílt tanítási nap lesz az intézményben, ahol nem csak a leendő elsősöket és szüleiket, hanem mindenkit várnak, akik egy befogadó, nyugodt, előítéletektől mentes és a természethez nagyon közeli iskolát szeretnének találni a gyermeküknek.