Címke: farsang
Keresés
Dátum választó
Rendezés
70 találat
2024.02.19

Farsangi mulatsággal búcsúztatták a telet Kadafalván

Jókedvű farsangi mulatsággal búcsúztatták a telet a kadafalvi családok, hiszen szombat délután rendezték a városrész közösségi terén a III. Télbúcsúztató Kadafalvi Farsangi Vidámságot. Nagyjából kétszázan látogattak ki a nagy sikerű rendezvényre, ahol változatos programok várták a kicsiket és nagyokat egyaránt.
2024.02.11

Állati volt a farsang a Vadaskertben

Farsangi hétvégét tartanak a Kecskeméti Vadaskertben. Az információban bővelkedő látványetetések mellett álarcot is készíthetnek a családok. A zajkeltés sem marad el, a maszkfestés mellé zene is dukál, ahogyan annak farsangkor lennie kell.
2024.02.05

Bognár Gabriellával, a Szórakaténusz vezetőjével beszélgettünk

A farsang hossza évről-évre változik, mivel zárónapja a húsvét időpontjához kötődik. Számos hagyomány és néphiedelem kötődik ehhez az időszakhoz. Erről és a Szórakaténusz programjairól beszélgettünk Bognár Gabriella néprajzkutatóval, a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely intézményvezetőjével a KTV Kiemelő magazinjának hétfő esti adásában.
2023.02.11

Hercegnők, kalózok, muzsikusok

Hercegnők és kalózok töltötték meg a Hírös Agóra színháztermének sorait szombaton délután. Farsangi forgataggal egybekötött koncertet adtak a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar művészei a legkisebbeknek és szüleinek Hollókői Huba Kecskeméti Szimfonikus Zenekar művészeti vezetője, karmester és Földi Jácint trombitaművész, mint műsorvezető vezetésével.
2023.01.17

Visszafogott lesz az idei báli szezon Kecskeméten

Idén sem lesz Orvosbál, és elmarad a Jogászbál is, viszont huszadik alkalommal rendezik meg a Rotary Bálat, és fergeteges mulatsággal búcsúztatják a telet a néptáncosok is. Utánajártunk, milyen rendezvények közül válogathatnak idén a bálozni vágyók. Összeállításunk valószínűleg nem teljes, az iskolai, óvodai bálakat nem gyűjtöttük össze.