Ilyen még nem volt Magyarországon: esküvői torták versenye Lajosmizsén

2024. 05. 26., 13:34
Lajosmizse adott otthont szombaton a grillázs és mézeskalács készítők nagyjainak. A gyereknappal egybekötött XIV. Grillázs és Mézeskalács Majálison idén az esküvői tortáké volt a főszerep. Az országos versenyre grillázs, cukorvirág, mézeskalács és menyasszonyi demó torta készítők munkáit várták.
A galéria 46 képet tartalmaz

Bár egy megmérettetésen jártunk szombaton Lajosmizsén, nem csak a szakmának volt érdekes a XIV. Grillázs és Mézeskalács Majális. Ugyanis az országos verseny témája a lakodalom, az esküvő volt, ahol fantasztikus tortákat találtunk.

Magyarországon is kuriózum, teljesen példanélküli, ami Lajosmizsén történt, ugyanis lakodalom, esküvő témában még nem tartottak ilyen jellegű versenyt.

– Nagyon tetszett a résztvevőknek, a versenyzőknek ez az ötlet, igencsak megmozgatta őket. Másfélszeres jelentkezés érkezett az elmúlt évhez képest. Ennek nagyon örülünk, ugyanis hihetetlenül kreatív és látványos díszmunkákat hoztak a versenyre – árulta el Rimóczi László, a Magyar Grillázs Szövetség elnöke.

Nem csak grillázs, hanem mézeskalács, cukorvirág és esküvői torta kategóriában is indulhattak a versenyen, összesen 107-en neveztek fantasztikus alkotásaikkal. A zsűrinek nagyon nehéz dolga volt.

A versennyel egybekötve gyermeknapot is tartottak, egyebek mellett arcfestés, csillámtetoválás, vércukor és vérnyomás mérés, mézeskalács workshop, valamint csokoládégyurma is várta a családokat.