Ingatlanpiac 2023: nem növekednek tovább az árak

2022. 12. 31., 14:20
Az idei növekedés után stagnálás várható az ingatlanpiacon 2023-ban. Bár az árak nem emelkednek tovább, a fellendülést 2024 hozhatja meg. Erről beszélt Géró Gábor, a Focus Ingatlan irodavezetője.
A galéria 10 képet tartalmaz

–Most még volt egy utolsó lendület a piacon az infláció növekedése miatt, viszont ezzel párhuzamosan a banki kamatok is jelentősen megemelkedtek, ezáltal kevesebb a vásárlóerő – értékelte az idei évet Géró Gábor. Az irodavezető elmondta, hogy jövőre a készpénzes vásárlók fognak tudni labdába rúgni. Az árakban egy kisebb csökkenés is érzékelhető, ugyanis amelyik lakásokat eddig 20-21 millióért hirdették, most 15-16 millió forint magasságában lehet eladni.

– Azok az alacsonyabb értékű ingatlanok, amiket készpénzzel, vagy babaváróból meg tudnak vásárolni, mindenféleképpen előnyt fognak élvezni, valamint az energiatakarékos ingatlanoké lesz a következő év is – részletezte a jövő évet Géró Gábor, aki hozzátette, „Kecskeméten és környékén a 20-30 millió forint alatti ingatlanok továbbra is menni fognak, amit a Falusi CSOK is támogat, de a nagyobb értékű ingatlanok értékesítési ideje hosszabbodni fog, nehezebb lesz eladni egy-egy nagyobb ingatlant – hangsúlyozta az irodavezető, majd kiemelte azt is, hogy jövőre egy stagnáló piac vár ránk, 2024-ben következhet be egy fellendülés, egy megindulás a piacon.