Irodát nyit Kecskeméten a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége

2024. 04. 16., 17:26
Egy új irodával szeretne támogatást nyújtani a kecskeméti vállalkozóknak a VOSZ, ahol könnyebben és egyszerűbben intézhetik teendőiket. Erről is szó esett ma a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Bács-Kiskun vármegyei beszámoló gyűlésén és vállalkozói fórumán. Az eseményen Szemereyné Pataki Klaudia polgármester is beszédet mondott.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 30 képet tartalmaz

Éves beszámoló gyűlését és vállalkozói fórumát tartotta ma a VOSZ Bács-Kiskun vármegyei szervezete. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének célja, hogy ezeken az alkalmakon személyesen is találkozhassanak a közösség tagjai, illetve az elnök beszámolót tartson az elmúlt év munkájáról.

A VOSZ vármegyei szervezete sikeres évet tud maga mögött, ugyanis a tagjaink száma jelentős mértékben növekedett, ami büszkeségre ad okot mindannyiunk számára. A VOSZ-irodánkban pedig, ahol próbáljuk a vállalkozásokat segíteni a mindennapok útvesztőjében, a Széchenyi-kártyánk szintén nagyon komoly teljesítményt ért el
— mondta Weninger Richárd, a VOSZ Bács Kiskun vármegyei szervezetének elnöke.

Az eseményen beszédet mondott Szemereyné Pataki Klaudia polgármester is, aki arról beszélt, hogy Kecskemét és a városvezetés hogyan tudja segíteni a helyi vállalkozások munkáját.

A legnagyobb kihívás ma a megfelelő munkaerő megtalálása, így az oktatás területén vannak közös programjaink és együttműködéseink. Minden munkavállalónak a megtartása is egy nagyon nagy kihívás, ezért az otthonteremtés a másik cél, melynek nagyon sok közös metszete van, amit a vállalkozókkal együtt közösen tudunk megteremteni
— fogalmazott Szemereyné Pataki Klaudia.

A beszédek mellett az Egyensúly Intézet egy részletes elemzést tartott az ország, illetve Bács-Kiskun vármegye gazdasági helyzetéről.

Eppel János, a VOSZ elnöke azt mondja, elégedett a vármegyében elért eredményekkel, a jövőbeni céljuk pedig, hogy Kecskemét is bekapcsolódjon a cég országos irodahálózatába.

Arról, hogy központban vagyunk, és csak elnökséggel vagyunk megyénként, szeretnénk egy magasabb  szintre lépni, méghozzá arra, hogy legyen egy találkozási pont, melyen fizikai, személyes találkozásokkal szeretnénk az üzleti folyamatokat, a vállalkozásokat több információval, több szolgáltatással és segítségnyújtással a munkájukban, fejlődésükben segíteni. Ehhez kell a VOSZ-iroda
— hangsúlyozta Eppel János, a VOSZ elnöke.

A vezetőség szerint erre már nem kell sokat várni Kecskeméten. A megújuló irodahálózat nemcsak a Széchenyi-kártya ügyintézésében, de számtalan más üzleti és gazdasági területen nyújt majd segítséget és támogatást helyi vállalkozóknak.

Siklódi Levente is részt vett az eseményen. Neki tervezőirodája van, és mint mondja, nagyon érdekes előadást hallott a gazdaság mai állásáról. Az elemzés részletesen kitért mindarra, amit ő maga is érez a vállalkozásában. Ezenkívül volt egy prognózis is, hogy mi várható a következő években. A cége számára neki a tervezhetőség a legnehezebb, hiszen a Covid óta rendkívüli helyzet van, gazdasági és energiaválság, háború. Az elemzés azonban javuló tendenciát mutat, és egy pozitív jövővel kecsegtet.