Ismét megrendezték a Bolyai Kupát

2022. 12. 20., 17:17
Két év kényszerszünet után ismét megrendezésre került az év egyik legrangosabb kecskeméti sporteseménye, a Bolyai Kupa. Idén 33. alkalommal szervezték meg a kosárlabdatornát, melyre az ország több helyszínéről, sőt még Csehországból is érkezett csapat.
Fotó: Puskás Barbara
A galéria 14 képet tartalmaz

Izgalmakkal teli két nap volt a kecskeméti Bolyai János Gimnáziumban, ugyanis két év kihagyás után ismét megrendezésre került a Bolyai Kupa. A rangos torna, melyet immáron 33. alkalommal szerveztek meg, ezúttal is nagy érdeklődés mellett zajlott le.

Nyilas Beáta és Tóth Viktor kezdeményezésével indult a Bolyai Kupa. A legelső, vagy talán még a második évben is csak lány csapatok részvételével, utána a fiúk is becsatlakoztak. Sajnos a tavalyi, tavalyelőtti pandémiás helyzet miatt a kupa elmaradt, de idén hála Istennek meg tudtuk rendezni
— mondta Ábel József szervező, a Bolyai János Gimnázium testnevelés tanára.

A megjelent csapatok zöme már korábban is szerepelt a tornán. Miskolcról, Pannonhalmáról, sőt még Csehországból is érkeztek fiatal versenyzők, hogy a gimnázium sportcsarnokában összemérjék tudásukat.

Ez egy rendkívül jó alkalom a sportág népszerűsítésére, emellett komoly barátságok alakulnak itt ki. A mérkőzések izgalommal telnek, de a meccsek között jókat lehet beszélgetni, ébren tartva a régi kapcsolatokat
— mesélte Ábel József.

A szurkolók izgalmas meccseknek lehettek szemtanúi, sokszor kevésen múlt a végeredmény. A szervezők így szeretnének színvonalas felkészülést biztosítani a tornán résztvevő csapatoknak a diákolimpia közelgő versenyeire, illetve a bajnoki mérkőzésekre.

A fiú mezőnyben 4 csapat, a lányok között 3 csapat mutatta meg tehetségét. A Bolyai Kupát fiú és lány kategóriában is a Bolyai János Gimnázium csapata nyerte. A torna győztesei így elnyerték egy évre a vándorserleget.

A hárompontosdobó-verseny győztesei mindkét nemben kupa, illetve oklevél díjazásban részesültek. Az edzők és a játékvezetők szavazatai alapján a torna legjobb fiú és leány játékosa pedig a Vasvári Károly-emlékdíjat kapta meg.