Ittas vezetőket állítottak bíróság elé

KÖZLEMÉNY
2023. 06. 23., 08:09
A Kecskeméti Járási Ügyészség a tegnapi napon nyolc személyt – hat férfit és két nőt – állított eredményesen bíróság elé ittas járművezetés vétsége miatt. Közülük négy személy is a múlt héten Kecskeméten tartott célzott rendőrségi ellenőrzésen akadt fenn.

A KRESZ előírása szerint járművet csak az vezethet, akinek a szervezetében szeszes ital fogyasztásából származó alkohol. Az ittas vezetés a leggyakoribb és legveszélyesebb közlekedési bűncselekmény, ami számos súlyos, halálos balesetet okozott már az utakon. Aki ittasan ül a volán mögé, a saját és mások életét is veszélyezteti.

A Kecskeméti Járási Ügyészség a rendőrséggel együttműködve kiemelt figyelmet fordít az ittas vezetők elleni határozott fellépésre. Az együttműködés eredményeként a Kecskeméti Járási Ügyészség a tegnapi napon, ittas járművezetés vétsége miatt gyorsított eljárásban nyolc személyt állított bíróság elé.

Közülük az egyik férfi igencsak hosszú távot vezetett ittasan, ugyanis 2023. május 27. napján – egy kora délután kezdődő iszogatást követően – a késő esti órákban örkényi lakóhelyén ült a volán mögé és egészen Kecskemétig jutott, ahol a rendőrök igazoltatták.

A Kecskeméti Járási Ügyészség valamennyi bíróság elé állított vádlottal szemben pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség