Ivkovic Stojan: Nem létezik rossz játékos, csak rossz edző

KÖZLEMÉNY
2024. 02. 12., 20:29
Szerdán a címvédő és listavezető Falcohoz utazik a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, majd több hét szünet következik a bajnokságban a válogatott szünet miatt.

Fájó volt a legutóbbi vereség, mindenki csalódott a hírös városiaknál, de az élet nem állhat meg, hiszen még lőtávolban vannak a rájátszást érő pozíciók is. A szerdai, Falco elleni mérkőzést megelőzően Ivkovic Stojan szakmai igazgató kendőzetlenül osztotta meg véleményét a jelenlegi helyzetről: 

- Tíz forduló telt el azóta, mióta átvettem a csapatot, és nem tudtunk elmozdulni jobb irányba - kezdte gondolatait Ivkovic Stojan. - Ötven százalékos a teljesítményünk, tízből ötöt tudtunk megnyerni. Kettő vereség igazán fájó számomra, a Honvéd és az Oroszlány elleni. 47-ből 5 triplát tudtunk értékesíteni ezen a két meccsen. Nekem, mint edzőnek át kell gondolni, hogy mit kell tennem, hogy a csapatnak még nagyobb önbizalma legyen. Védekezésben sokat fejlődtünk, a legkevesebb pontot kapó csapatok között vagyunk. A válogatott szünet alatti hetekben helyre kell raknunk a támadás részét is a játékunknak. Még van egy meccsünk addig. A címvédő Falco nagyon jó csapat, ez a tabellán is tükröződik. Nyilvánvaló, hogy nem feltett kézzel megyünk a pályára. Merünk nagyot álmodni, és persze próbálunk előrébb lépni a saját játékunkban. Most hétfő délután van, és abban a kellemes szituációban vagyunk, hogy már minden játékos itt tud lenni az edzésen. Hosszú ideje nem volt ilyenre példa különböző okok miatt. Bízom benne, hogy ez a pechszéria elkerül innentől minket. Mikor még Forray Gábor volt az edző, akkor sem voltunk teljesek. Kezdődött ugye a szezon elején Kiss Dávid szemproblémájával, majd Wittmann és Karahodzsics sérülésével, és légióst is sérülés miatt kellett cserélnünk, aztán gyűrűzött tovább végig a csapaton a vírusos betegség. Hiszem, hogy nem létezik rossz játékos, csak rossz edző. Pontosan tudjuk, hogy mire képesek, csak rajtunk múlik, hogy tudjuk őket használni, vagy nem. Ez a válasz a körülöttünk forgó kérdésekre. ’92 óta vagyok Magyarországon,és mikor játékos voltam, egyetlen edzőt sem cseréltünk bajnokság közben. Ez a mentalitást vettem át, a felelősségteljes munkában hiszek egyedül - zárta nyilatkozatát a mesteredző.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét
Tippmix Férfi NBI A-csoport alapszakasz, 21. forduló
2024. február 14., szerda 18:00 @ Arena Savaria 
Játékvezetők: dr. Mészáros Balázs, Fodor Attila, Kapusi Gábor
MKOSZ ellenőr: Vághy Tamás János

Az U20-as meccs 15.00-kor kezdődik.

Élő közvetítés a felnőtt meccsről a MindiGO-n előfizetés után.


>>> Szurkolói információk ide kattintva <<<

Szerző: Komáromy András