Jánosi István: reális cél néhány kecskeméti sportoló olimpiai részvétele

2023. 04. 04., 11:50
Jánosi István, Kecskemét frissen kinevezett sportért felelős tanácsnoka volt a KTV hétfő esti Sportmagazinjának vendége. A sportszakember a műsorban kiemelte, legfontosabb feladata a sportszervezet érdekeinek képviselete a közgyűlésben. Jánosi István kérdésre válaszolva azt mondta, hogy néhány kecskeméti sportoló esetében reális cél lehet az olimpiai részvétel, amelyre régóta vár már a vármegyeszékhely.

Kecskeméten a sport évről évre komolyabb figyelmet kap, ezért egy önálló, kizárólag erre az ágazatra koncentráló tanácsnokot választott meg március 30-án a közgyűlés Jánosi István önkormányzati képviselő személyében. Mindez azt jelenti, hogy az önkormányzati képviselő felügyeli mostantól a város sporttal, valamint sportszervezetekkel való kapcsolattartással összefüggő feladatainak ellátását.

A döntés kapcsán volt hétfőn a KTV Sportmagazinjának vendége Jánosi István. Mint a sportszakember a műsorban kifejtette, Kecskeméten jól működik a sportélet, minden feltétel adott, így nincs szükség strukturális átalakításra. A tanácsnok terveivel kapcsolatban részletesebben beszél arról, hogy miként szeretné gazdagabbá tenni az önkormányzati sportnapot.

Jánosi István kérdésre válaszolva megerősítette, reális esélyt lát arra, hogy néhány kecskeméti sportoló kivívja az olimpia kerettagságot, amelyhez az önkormányzat minden támogatást biztosít. A sportért felelős tanácsnok bejelentette azt is, hogy ismét lesznek kecskeméti résztvevői a gyermek világjátékokon, amelynek helyszíne ezúttal Dél-Korea lesz.

A teljes beszélgetés itt nézhető vissza: