A Jazz Because koncertezett a Díszteremben

2023. 06. 09., 11:23
A felújított Városháza átadása alkalmából szervezett sokszínű ünnepi rendezvénysorozat keretében a jazz is szerepet kapott. Csütörtökön este a Jazz Because koncertezett a Díszteremben.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 9 képet tartalmaz

Kellemes nyár esti koncerten vehettek részt azok, akik ott voltak a Jazz Because koncertjén. Az együttes programjában felcsendült jazz standard, népdal, poprock, funky és a soul is. A műfaj szerelmeseit Szentgyörgyi Hanna, Maros Ottó és Székely István szórakoztatta.

Szentgyörgyi Hanna – ének

Zeneszeretetemet édesanyámtól hoztam, aki majd 40 évig volt a Magyar Állami Operaház kórusának tagja. Gyerekkoromtól kezdve tanulok zenét. Gitározni, zongorázni, furulyázni tanultam az általános iskolai évek alatt, amit a Kodály Zoltán illetve Bárdos Lajos Zeneiskolákban alapoztam meg. Később magán ének tanároknál folytattam tanulmányaimat. Mai napig képzem hangomat.

Maros Ottó – zongora

A Magyar Állami Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezetének Központi Stúdiójában tanult zongorázni Esze Jenőnél. Zongorajátéka főként az ellentéteken, energikus és lírai elemek ötvözésén alapul. A Jazz Because formációján kívül számos zenekarban játszik, és állandó meghívottja több alkalmi rendezvénynek is. Nem csupán előadó, hanem zeneszerző is.A jazz és a népzene ötvözése során is születtek tőle zeneszámok, valamint a Jazz Because zenekar több instrumentális saját számának a szerzője.

Vendégzenész: Székely István – szaxofon

Székely Istvánt több formációban és stílusban (jazz, fúziós, rock, country, beat) láthatta már a negyérdemű, a teljesség igénye nélkül néhány: Rivál, Tolcsvay Trió, Folt, Ferrite Indusries, Happy Corona Project, Private Groove, BRRB. Session zenészként közreműködött színházi produkciókban a Madách Színházban, az Ódry és a Mikroszkóp Színpadon, Egri Várjátékon, sőt a Radnóti Diákszínpad produkcióiban is. Több hangszert is mesterien kezel, „…ma a szaxofon az, melyben megtaláltam a zenei önkifejezés számomra legmegfelelőbb eszközét…”