Jótékonysági ételosztás a Bethlenvárosban

2022. 12. 18., 19:11
Bethlenváros Lakóinak Egyesülete és az Első Kecskeméti Lions Klub közösen jótékonysági ételosztást szervezett a bethlenvárosi betlehemnél vasárnap délben, ahol az önkéntesek összesen 150 adag sertés gulyáslevest osztottak ki a rászorulóknak. A jótékonysági szolgálatot az idén elhunyt Dr. Svébis Mihály főorvos emlékének szentelik.
Fotó: Csősz Alexandra
A galéria 15 képet tartalmaz

150 adag gulyáslevessel ajándékozták meg a Budai kapunál található betlehemhez ellátogató rászorulókat vasárnap délben. Az ünnepi jótékonysági megmozdulást az idén elhunyt Dr. Svébis Mihály főorvos emlékének szentelték.

Dr. Rácz Imre Gábor az Első Kecskeméti Lions Club titkára az ételosztás előtt elmondta, "az Első Kecskeméti Lions Klub már több mint 30 éve működik Kecskeméten. A legtöbben onnan ismernek minket, hogy az adventi időszakban a filléres börzét szoktuk megrendezni. De minden olyan tevékenységhez, amire megkérnek minket, akár tevőlegesen akár anyagilag, segítséget tudunk nyújtani. Ilyen felkérés érkezett klubtagunktól, Ladányi Kovács Zoltántól, amire természetesen igent mondtunk."

Az Első Kecskeméti Lions Club hívószavára sok segítő érkezett.

Ladányi Kovács Zoltán a Bethlenváros Lakóinak Egyesülete elnöke elmondta, a szervezet és az Első Kecskeméti Lions Klub közösen Dr. Svébis Mihály emlékére is szervezte meg az ételosztást, mivel maga is Bethlenváros Székelytelep részének lakója volt. A megyei kórház főigazgatója ebben az évben hunyt el, családja is részt vett az ételosztáson.

"Az ételosztás során a Silencio hajléktalanszálló segítségét vettük igénybe, ezen felül a Védőnői hálózatot, illetve a Szentcsalád Plébánia segítségét is. Rajtuk keresztül értük el azokat a rászorulókat, akiket itt, most karácsony alkalmával vendégül láthatunk" - mondta el Ladányi Kovács Zoltán.

A 150 adag sertésgulyást a Kecskeméti Csárdától Tóth Zsolt készítette el.