Július 10-én lejár a sorrendmódosítás lehetősége a felsőoktatásba jelentkezőknek

2024. 07. 03., 15:35
Már csak pár napig lehet változtatni az egyetemekre való jelentkezések sorrendjén. Július 10-ig van ugyanis lehetőség a változtatásokra. Aki ebben az évben szerez külföldi érettségi bizonyítványt vagy felsőfokú oklevelet, július 16-ig tölthet fel dokumentumot az E-felvételibe.

Lassan véglegessé válnak az egyetemi jelentkezések. Július 10-ig van lehetőség ugyanis feltölteni a jelentkezési határidőt követően szerzett dokumentumokat, eddig lehet módosítani a jelentkezési helyek sorrendjén, valamint visszavonni egy-egy vagy az összes jelentkezési helyet. Aki ebben az évben szerez külföldi érettségi bizonyítványt vagy felsőfokú oklevelet, július 16-ig töltheti fel dokumentumot az E-felvételibe.

A hiánypótlási felszólítás E-felvételiben történő közzétételéről e-mailben értesítik a jelentkezőket, de fontos, hogy magát a hiánypótlási végzést is elolvassák, ami az E-felvételi Hivatalos iratok menüpontjából tölthető le, olvasható a felvi.hu oldalon.

A tanulmányi pontok számításához szükséges középiskolai év végi osztályzatokat dokumentummal kell igazolni, ezeket nem veszik át elektronikusan, azonban ez nem vonatkozik az érettségi eredményekre. A szeptemberben induló képzésekre való jelentkezések sorrendmódosítása előtt érdemes átgondolni, ugyanis csak egyetlen alkalommal van lehetőségük rá. Vagyis aki az E-felvételi felületen elmentette a sorrend-módosítási kérelmét, azt később már nem vonhatja vissza, hiába gondolná meg magát.

A jelentkezéskor megadott szakokat lehet mozgatni, nem lehet új képzést megjelölni vagy meglévő jelentkezési helynél intézményt, szakot változtatni. Minden részletes információ megtalálható a felvi.hu oldalon.