Június 17-én nyitja kapuit a Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark

2023. 06. 01., 15:00
Június 17-én kezdetét veszi a strandszezon Kecskeméten, ekkor nyílik a Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark. Az idei évtől azonban ideiglenesen az óriáscsúszdákat nem nyitják meg a látogatóknak.

Már javában zajlanak a munkálatok a Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdaparkban, június 17-én ugyanis kezdetét veszi a strandszezon. Így a hűsölni és kikapcsolódni vágyók használatba tudják venni a kecskeméti strandot.

A medencék feltöltését rengeteg munka előzi meg: ilyen a vízgépészet teljes karbantartása, és ha szükséges, akkor a szivattyúk teljes felújítása. Ezután következik a csőhálózatnak a rendbetétele, átmosatása, a nagy homokszűrőknek az éves karbantartása, és csak utána tudjuk elindítani a medencetöltést
— részletezte Schulteisz János, a Kecskeméti Fürdő vezetője.

A nyitás időpontját a nyári szünethez igazították az üzemeltetők, így a fiatalok azonnal használatba is tudják venni a medencéket. Az idei évtől azonban változás történt a Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdaparkban.

Minket is elért az, ami Magyarország-szerte tapasztalható a fürdők esetében: nagyon megemelkedtek az energiaköltségek. Így sajnos az óriáscsúszdánkat nem tudjuk megnyitni idén. Várhatóan további felújítási munkák szükségesek ahhoz, hogy használatba tudjuk venni, de ennek függvényében úgy döntöttünk, hogy nem fogjuk megemelni a strandbelépőket
— magyarázta Schulteisz János.

A jegyárak tehát nem változnak. Ami a medencéket illeti, az 50 méteres medencét, az élménymedencét, a strandmedencét, a termálmedencét, a gyerekek pancsoló medencéjét és a nekik kihelyezett csúszdát továbbra is lehet használni.

A nyitással, nyitvatartással és jegyárakkal kapcsolatban minden további információ megtalálható a kecskemetifurdo.hu oldalon.