22. Regionális Ápolási Konferencia - Jutalmazták a legjobb ápolókat

2023. 05. 26., 15:30
Az ápolók nemzetközi napja alkalmából idén 22. alkalommal rendezte meg a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház a Regionális Ápolási Konferenciát, melyen több százan gyűltek össze a szakmából. A hagyományos rendezvényen elismeréseket és kitüntetéseket is átadtak a kórház szakdolgozóinak a Four Points by Sheraton Hotelben.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 29 képet tartalmaz

Több mint kétszáz kórházi szakdolgozó, ápoló gyűlt össze péntek délelőtt a Four Points by Sheraton Hotelben, hogy közösen ünnepeljék meg az ápolók nemzetközi napját. A 22. Regionális Ápolási Konferencia résztvevőit a megyei kórház MEDrigál Kórusának előadása köszöntötte.

Az ünnepséget a főszervező, Pap-Szekeres Anita, a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház ápolási igazgatója nyitotta meg a tudományos ülések előtt. Nagyon sok témakör volt ebben az évben is.

Ebben az évben konferenciánkon olyan témák jelennek meg, mint a szülészeti és gyermekellátás kihívásai, a rehabilitáció testnek és léleknek, a betegellátó osztályok, a részlegek bemutatkozása, a várandósság és szülés a világjárvány idején és a pszichiátriai ellátás
— sorolta Pap-Szekeres Anita.

A rendezvényen köszöntőt mondott dr. Gondos Miklós, a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház főigazgatója, aki beszédében úgy fogalmazott: az orvosok az ápolóktól tanulnak meg mindent az elején, injekciózni, ágyazni, beteggel beszélni, kommunikálni. Ha jól indítják el az orvosokat ezen az úton, akkor empatikus orvosok válnak belőlük - mondta a főigazgató.

Dr. Papp Zoltán önkormányzati képviselő, a Szent-Györgyi Albert Technikum igazgatója köszöntőjében elmondta: az ápolás nem is munka, hanem küldetés, hiszen nap mint nap oda kell állni a betegek mellé, mosolyogva, akkor is, ha éppen valakinek problémái vannak.

Pap-Szekeres Anita elmondta, hogy a szakdolgozó-hiány a megyei kórházban is érezhető, hiszen sok munkatársuk vonult nyugdíjba. Ennek ellenére az ellátás folyamatos, ami az ápolók összetartásának is köszönhető.

Sajnos viszonylag kevés az ápolótanuló a Szent-Györgyi Albert Technikumban. A kollégák összetartása és egymás segítése tényleg egy igazi csapatmunka. Ha valamelyik osztály megszorul, bajba kerül, akkor a másik osztály kisegíti. Én azt gondolom, hogy ez a közösség összetartó ereje, ami működteti a mi intézményünket is
— fogalmazott Pap-Szekeres Anita.

A legjobb ápolók hivatásuk iránti elkötelezettségükért és kimagasló szakmai, kamarai munkájukért vehették át a díjakat. A 22. Regionális Ápolási Konferencia számos előadással, szekcióüléssel és workshoppal zárult.