KáBé Finish – a Kandó művészeti tagozatának évzáró kiállítása

2023. 05. 05., 15:34
KÁBÉ FINISH címmell rendezte meg hagyományos évzáró kiállítását a Kandó Kálmán Technikum Kondor Béla Képző- és Iparművészeti tagozata tegnap a Hírös Agora Kodály termében. A tárlatot Sütő Erika kerámikusművész, az iskola egykori diákja nyitotta meg.
Fotó: Gyenes Kata
A galéria 31 képet tartalmaz

A Kandósok több évtizedes múltra visszatekintő, évzáró kiállítása mára Kecskemét kulturális életének fontos eseményévé nőtte ki magát. Az idén minden eddiginél nagyobb területen, minden eddiginél több nívós alkotást tártak a  látogatók elé. A Kandó Kálmán Szakközépiskolában három évtizeddel ezelőtt indult el a középiskolai szintű képző- és iparművészeti képzés, jól végiggondolt és már többször korszerűsített szakmai-képzési programmal. Az oktatott szakok az animáció, a festészet, a grafika, a kerámia és szobrászat. Az oktatás és képzés a kezdetektől fogva az egyes választható művészeti ágak fúziójára épült. A  Kondor Béla nevét viselő művészeti tagozat módszeresen foglalkozik a tudásépítéssel, nagy gondot fordít a tehetségfejlesztésre és gondozásra, és vállaltan a művészeti alkotómunka műhelyének tekinti magát. A most véget érő tanévtől kezdődően a tagozat technikumi képzéssel is bővült.

A Hírös Agóra legimpozánsabb kiállítótermében, a Kodály teremben most látható évzáró tárlat egy időben mutatja be a végzős tanulók vizsgadarabjait és ad keresztmetszetet az alsóbb évfolyamok diákjainak legkiválóbb, de így is erősen szűrt anyagából. A tagozat mind a kilenc művésztanárának diákjai lehetőséget kaptak a bemutatkozásra a tárlaton. Az elmúlt évben annyi nívós diákmunka született minden szakágban, még a legfiatalabb, 9. évfolyamosok körében is, hogy a művek csak két sorban fértek fel a falakra. A kiállítást megnyitó Sütő Erika keramikusművész, aki maga is a Kandó művészeti tagozatán érettségizett, egyenesen arra hivatkozott, hogy a középiskolai diákmunkák színvonala nem csak eléri, de számos esetben meg is haladja a már egyetemi képzésben tanulók hasonló alkotásainak színvonalát. A rendkívül sokszínű és sok műfajú tárlat  egyben tisztelgés is . Az iskola tanulói válogatott pályázati munkáikkal emlékeznek az 50 évvel ezelőtt elhunyt névadó, a stílus- és iskolateremtő Kondor Béla munkásságára..

 A KÁBÉ FINISH című kiállítás május 21-ig látogatható a Hírös Agora nyitvatartási idejében. A tárlatról hosszabb összeállítás készül a május 9-i Múzsa magazinba.