Kada Elek és Lestár Péter nevét viselik a tanácstermek a megújult Városházán

2023. 06. 09., 19:50
Az önkormányzat legutóbbi közgyűlésén jelentette be Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, hogy a frissen felújított Városháza két tanácskozó terme Kada Elek és Lestár Péter nevét viseli a jövőben. A teremjelző táblákat a Nemzetközi Kerámia Stúdió készítette el.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 12 képet tartalmaz

Új teremjelző táblákat fedezhetnek fel a látogatók a Városházában az átadóünnepség óta. A legtöbbek számára a Látogatóközpont felirat lehet szembetűnő, hiszen a várostörténeti kiállítás ezen a héten ingyenes. A szemfüles vendégek azonban láthatták, hogy a Városháza két tanácskozó terme is nevet kapott. 

A helyiségek Kecskemét életében és fejlődésében kiemelkedő szerepet játszó egykori polgármesterek, vagyis Kada Elek és Lestár Péter nevét viselik, és új táblát kapott a díszterem is. Ez utóbbi feliratot aranyszínű betűkkel olvashatjuk. A teremjelzőket a Nemzetközi Kerámia Stúdió készítette el.

Az intézmény munkatársai a felújított Városháza patinás megjelenéséhez igazodva négy helyiség kerámiatábláit alkották meg. Sütő Erika és Golovics Ferenc számára a tervezésnél és kialakításnál az épületet meghatározó historizáló elemek szolgáltak inspirációként. A táblák színválasztásában a belső térben megjelenő és domináló árnyalatok - a kék, a vörös és a bézs - köszönnek vissza.

Emellett a Nemzetközi Kerámia Stúdió alkotóinak keze nyomát dicséri a csütörtöki ünnepélyes avató ceremónián emlékül átadott, korábban a városháza tetejét díszítő eredeti Zsolnay cserepek díszítése. A tetőcserepek egyedi feliratot és grafikát kaptak, melyet 820 fokon égettek rá a tetőcserepek felületére. Továbbá a Stúdió kortárs gyűjteményének darabjai azok a szobrok, amik a napokban kaptak helyet a Városháza Lechner Ödön Udvarán. Úgy tudjuk, hogy a tervek szerint a díszudvaron hosszú távon díszítik majd alkotások a felújított Városháza belső parkját.