Kakasfőzők versengtek Kadafalván

2023. 09. 23., 16:02
Az esős idő sem rettenthette el a kakasfőzőket szombaton a XII. Kadafalvi Napokon. A 24 jelentkezőből 17 csapat szorgoskodott korán reggeltől, hogy elkápráztassa a zsűrit és megvendégelje barátait, szomszédait.
A galéria 32 képet tartalmaz

Bár az idő nem volt éppen ideális, többször is zuhogott az eső, a jelentkezők nagy része hősiesen megjelent a XII. Kadafalvi Napok kakasfőző versenyén. Minden jelentkező egy kakast kapott a szervezőktől, összesen 17 csapat bográcsában rotyogott a finomabbnál finomabb pörkölt.

A zsűri délben kezdte a kóstolást, külön értékelték a terített asztal stílusát, az ízvilágot, a főzési technikát és a szíves fogadtatást is. A három helyezés mellett négy különdíjat is kiosztottak az eredményhirdetésen, már most bejelentették, hogy jövőre újra lesz főzőverseny, más tematikával.

Délután is érdemes kilátogatni Kadafalvára, hisz egymást érik a színpadi programok. 20 órától retró diszkón bulizgatnak a városrész lakói és vendégeik DJ Gazsóval, 21 órától pedig az Irigy Hónaljmirigy ad koncertet a XII. Kadafalvi Napokon.