Kályhákat kapnak a rászorulók

2022. 12. 09., 16:42
Több kályhát adományoz a napokban a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kecskeméti csoportja. A Melegítő Szeretet Program keretében pénteken adták át az elsőt egy rászoruló családnak. A kályhákat a Kecskeméti Képzőművészek Közössége jótékonysági aukcióján összegyűjtött pénzből tudták megvásárolni.
A galéria 5 képet tartalmaz

Kályhákat kapnak a rászorulók a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kecskeméti csoportjától. Pénteken adták át az első kályhát egy rászoruló családnak. Busszal vitte el az első adományt Leviczky Cirill önkormányzati képviselő, Balanyi Károly Ferenczy Noémi-díjas művész és Rigóné Kiss Éva, a szeretetszolgálat kecskeméti csoportjának vezetője.

A kályhákat egy jótékonysági aukciónak köszönhetik, melynek szervezője és megvalósítója Balanyi Károly volt. December elején ugyanis a Kecskeméti Képzőművészek Közössége (KKK) egy jótékonysági aukciót szervezett, melynek bevételéből tudta megvenni a szeretetszolgálat a kályhákat. A KKK minden évben ugyanis egy-egy szervezetet igyekeznek segíteni műveikkel. Így kapcsolódtak idén a Melegítő Szeretet Programhoz.

A kályha mellé ruhákat és élelmiszert kapott a rászoruló család a szeretetszolgálattól. Decemberben több családhoz is eljutnak még a kályhák.