Címke: Magyar Máltai Szeretetszolgálat
Keresés
Dátum választó
Rendezés
1 találat
2024.01.09

Vörös kód: elsődleges feladat az emberéletek megóvása

Hétfő este nyolc órától életbe lépett a vörös kód. A következő napokban a hőmérséklet várhatóan napközben sem emelkedik 0 fok fölé, a hajnali és éjszakai órákban pedig tartósan mínuszokra kell számítani, ami életveszélyes lehet, ha valaki hosszabb ideig az utcán tartózkodik. A hajléktalanszállókon van elég hely, de a vörös kód ideje alatt bármilyen szociális intézmény köteles befogadni a hajléktalan vagy bajba jutott embereket.
2023.08.16

Szentmisével, zenés áhítattal és jótékonysági sütiosztással ünnepelték Nagyboldogasszonyt

Megtartotta hagyományos ünnepi szentmiséjét a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kecskeméti csoportja Nagyboldogasszony napján, augusztus 15-én este. A Nagytemplomban először egy zenés áhítattal készültek a hívek számára, ezt követte az ünnepi szentmise, majd adománygyűjtéssel egybekötött süteményosztással kedveskedtek a híveknek.
2022.12.09

Kályhákat kapnak a rászorulók

Több kályhát adományoz a napokban a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kecskeméti csoportja. A Melegítő Szeretet Program keretében pénteken adták át az elsőt egy rászoruló családnak. A kályhákat a Kecskeméti Képzőművészek Közössége jótékonysági aukcióján összegyűjtött pénzből tudták megvásárolni.
2022.12.01

Karácsonyi Élelmiszergyűjtési Akció indul Kecskeméten

Karácsonyi Élelmiszergyűjtő Akció indul december 5-től egészen 9-ig Kecskeméten. A gyűjtést a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a várossal és a civil szervezetekkel közösen szervezi. Az előző években az akció révén 300-400 csomagot tudtak eljuttatni a rászorulóknak.
2022.11.19

Már az adventre készült a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Kályhavásárlás, mikulás napi és karácsonyi ünnepségek, ebédeltetés. Csak egy pár feladat, amelyet a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti Csoportja az őszi és téli időszakban végez. Az önkéntesek és a szakemberek felkészültek, hogy akin csak tudnak, segítsenek, akár a hideg, akár az éhezés miatt.