Kamaszok verekedtek a Malom Központban

2023. 02. 20., 14:57
Csoportos garázdaság miatt kell felelnie három fiatalkorúnak, akik kortársaikat bántalmazták, mivel úgy hitték, hogy rajtuk nevettek. A bántalmazó tinik elszaladtak, de hamar elfogták őket a rendőrök.

Ahogyan korábban írtuk, a kecskeméti bevásárlóközpont biztonsági őre értesítette a rendőröket 2023. február 17-én délután, mivel két fiatalokból álló társaság összeverekedett. A járőrök több autóval, rövid időn belül a helyszínre értek, ahol addigra már csak három sérült kamaszt találtak. Őket a mentőszolgálat munkatársai ellátták, könnyebb sérüléseket szereztek az incidens során. A másik társaság nem várta meg az intézkedést, az adatgyűjtés során kiderült, hogy nem véletlenül, ugyanis ők kezdeményezték a korábbi csetepatét.

A nézeteltérést az okozhatta, hogy három 15 év körüli fiú nevetgélni kezdett az egyik mozgólépcsőnél, amit a lépcső mellett álló három kortársuk magára vett. Sértettségükben a társaság után indultak, úgy sejtették, hogy rajtuk kacagnak. Meg is kérdezték tőlük, hogy mi olyan vicces, ám egyiküket annyira felbőszítették a történtek, hogy nem várta meg a választ, helyette inkább lefejelte a nevetgélő társaság egyik tagját. A bántalmazott próbált elszaladni az agresszív fiúk elől, de követték és többször megütötték, megrugdosták a barátaival együtt. Végül két biztonsági őr szedte szét a társaságokat és értesítette a rendőröket.

Az elmenekült garázdákat pár órán belül elfogták. Egy 14 és 17 éves fiatalt őrizetbe vettek, majd 15 éves társukkal együtt gyanúsítottként hallgatták ki őket csoportos garázdaság miatt. A trió tagjai jelenleg szabadlábon védekezhetnek.

Kapcsolódó cikk