Karácsonyváró örökbefogadó hétvége a menhelyen

2022. 12. 10., 15:59
Karácsonyváró örökbefogadó hétvégékkel kedveskedik a Menhely az Állatokért Alapítvány. A rendezvényekkel az örökbefogadást szeretnék népszerűsíteni, de azokat is szívesen fogadják, akik csak egy kicsit a kutyák társaságát szeretnék élvezni.
Fotó: Tóth Enikő
A galéria 39 képet tartalmaz

 A mai napon (szombaton), a Menhely az Állatokért Alapítványhoz látogattunk, akik egy Karácsonyváró örökbefogadó hétvégével próbálják szebbé varázsolni a kétlábúak és négylábúak ünnepét. Az egyesület minden évben, hagyományszerűen megszervezi ezt az eseményt, amelyen rengeteg látogató és állatrajongó fordul meg a két nap alatt. Remélik idén is sok kutyus és cica talál magának szerető családot.

-Minden év utolsó szombatján hirdetünk egy Kutyakarácsonyt, ahova várjuk az érdeklődőket, örökbe fogadókat, támogatókat. Ennek kapcsán döntöttük el, hogy az ünnepek előtt egy Karácsonyváró örökbefogadó hétvégét is szervezünk, így nagyon sokan megismerkedhetnek a menhelyi lakókkal. Bár idén egy héttel hamarabb szerveztük az eseményt, ezzel lehetőséget adunk két hétvégén is az örökbefogadásra - emelte ki az alapítvány elnöke.

Az eseményen több mentor is jelen van, akik segítségével a kutyusokkal ki lehet menni a kutyajátszótérre játszani, ismerkedni, vagy besegíteni. Az állatokat folyamatosan tanítják, nevelik a szocializálódásra, hogy könnyebben gazdára találhassanak a jövőben.

Az alapítvány elnöke elmondta, jelenleg több mint 500 állat van a menhelyen, ezért nagyon fontos esemény a mai is. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján rengetegen érkeznek a két napban, így reméli ez idén sem lesz másképp.

Aki segítene szeretne, akár régi, használt lepedővel, jó minőségű kutyaeledellel, kölyök táppal, szalmával, pénzbeli adománnyal is megteheti ezt. A kutyusok és macskák számára a legjobb viszont egy szerető gazdi lenne. Kecskeméten van mód a belvárosban is leadni az adományokat, amelyeket a Mandala Egészségkuckóba lehet elvinni. Fogadnak bármit, legyen az használt vagy új, a lényeg hogy puha, az állatok számára komfortos legyen.