Kázmér, a nemrég született csacsi örökbefogadókra talált a vadaskertben

2024. 04. 03., 14:08
A Karol Wojtyla Barátság Központ fogadta örökbe a vadaskert egyik legifjabb lakóját Kázmért, a kis szamarat. Ez azt jelenti, hogy egy éven keresztül gondoskodhatnak a fiatal egyedről akár úgy is, hogy egy láda finom zöldséget visznek neki ajándékba, mint ahogy a mai napon, az örökbefogadás napján istörtént.
Fotó: Varjas Gabriella
A galéria 11 képet tartalmaz

Természetesen a kis csacsi marad szüleivel Sanco-val és Nikivel saját otthonában, a vadaskertben, nem kerül el máshova, legfeljebb több finomsághoz jut, amíg pluszban gondoskodnak róla támogatói. Az örökbefogadás természetesen többről is szól, hiszen ez a hazai állatkertek, vadasparkok támogatásának egyik legnépszerűbb formája.

- Azért is jó az állatkertben az örökbefogadás, mert az anyagi támogatás mellett, ilyenkor úgy érzik az emberek, hogy egy kicsit ők is gondoskodnak az állatokról. Ha behoznak egy adag répát vagy pénzbeli hozzájárulást, azzal egy kicsit Ők is tesznek a természetért, az állatok védelméért
— nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak Tokovics Tamás, a Kecskeméti Vadaskert ügyvezetője.

Egyre többen választják ezt a támogatási módot, amellyel az örökbefogadók ezáltal a helyi állatkert fejlesztéséhez, új helyek kialakításához is hozzájárulhatnak, de akár az új állatfajok beszerzését is segíthetik, amelyeket később bárki örökbe fogadhat névlegesen egy évre.

Az örökbefogadást oklevéllel szentesítik, de akár névre szóló táblát is kaphatnak az örökbefogadók a vadaskertben, akik mintegy 160 faj, közel 500 egyede közül válaszhatnak, melyek közül legkedveltebbek a szurikáták, a tigrisek, az oroszlánok vagy éppen a majomfélék.