Kecskemét ad otthont a Kosárlabda „B” Diákolimpia országos döntőjének

2023. 04. 01., 07:50
Pénteken délután nyitották meg a Kosárlabda Akadémián a 2022/2023. tanév Kosárlabda „B” Diákolimpia® V-VI. korcsoport országos döntőjét. Az eseményt március 31. és április 2. között rendezik meg, a mérkőzéseknek az akadémia mellett a Neumann János Egyetem Tőrös Olga Sportcsarnoka ad otthont.
Fotó: Bogdándi Ferenc
A galéria 19 képet tartalmaz

Pénteken délután kezdődött el Kecskeméten a Kosárlabda Akadémián a 2022/2023. tanév Kosárlabda „B” Diákolimpia® V-VI. korcsoport országos döntője.  Az eseményen a versenyzők csapatban mérik össze tudásukat, hogy a küzdelem végén a legjobbak megszerezzék a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címet. A rendezvény házigazdája a Magyar Diáksport Szövetség és a Bács-Kiskun Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület.

Az ünnepélyes megnyitót a Mercedes Kosárlabda Akadémián tartották pénteken este. A rendezvényen részt vett dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő, Mák Kornél a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke, Jánosi István Kecskemét most kinevezett sportügyekért felelős tanácsnoka, valamint dr. Erdős Dániel, az MDSZ ügyvezető igazgatója.

Mák Kornél szólt arról: Öröm számunkra, hogy évről-évre a diáksport döntőknek, országos versenynek helyet adhat Kecskemét.
Azt hiszem, hogy a jövő kiemelkedő sportolói is itt vannak közöttetek, de nem csak a sport szeretete, hanem a sport, mint hivatás is általatok fog tovább menni - emelte ki a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke.

Dr. Szeberényi Gyula Tamás beszédében elmondta : 55 évvel ezelőtt megépült az ország első, fedett 50 méteres uszodája, ez akkor nagyon nagy dolog volt. Nagyon sokan tanultak meg itt úszni. Aztán telt-múlt az idő, az uszoda felett eljárt az idő és már nem volt értelme felújítani. A város épített egy másik uszodát és nagyon sokáig gondolkodtunk, hogy ezzel az épülettel mit lehetne kezdeni. És aztán a szükségből erényt kovácsoltunk és egy nagyon értékes, impozáns kosárlabda pálya jött létre, a Kosárlabda Akadémiának a központi pályája illetve két másik pálya is.

Dr. Erdős Dániel MDSZ ügyvezető igazgatója nyitó beszédében beszélt arról: Évente mintegy 150 ezer tanuló indul diákolimpián mintegy 50 különböző sportágban és ezek közül a kosárlabda természetesen előkelő helyen szerepel, a többi labda játékhoz hasonlóan egy hagyományosan közkedvelt iskolai sportág. Az idei tanévben is csak a középiskolás kategóriában csaknem 150 csapat nevezett. Ez azt jelenti, hogy országosan mintegy 2300 diák vett részt a diákolimpián a csapataikkal, akik közül csak a legjobb csapatok lehetnek most itt.

A versenyek menetrendje:

– március 31. péntek 10-18.30 óra és április 1. szombat 8-20.30 óra: fiú és lány csoportmérkőzések, negyeddöntők, elődöntők: Mercedes Kosárlabda Akadémia és Neumann János Egyetem, Tőrös Olga Sportcsarnok (6000 Kecskemét, Izsáki út 10.)

– április 2. vasárnap 8-14 óra:

  • fiú és lány helyosztók: Neumann János Egyetem, Tőrös Olga Sportcsarnok
    • fiú és lány elődöntők, döntők, bronzmeccsek: Mercedes Kosárlabda Akadémia

– április 2. vasárnap 16.30 óra: eredményhirdetés: Mercedes Kosárlabda Akadémia

A mérkőzések eredményei nyomon követhetők a www.doeredmenyek.hu oldalon.