Kecskeméten is folytatódik a földértékesítési program

KÖZLEMÉNY
2024. 06. 12., 07:25
Vármegyénkben 11 településen, 20 helyrajzi számon közel 620 hektár újabb állami földterület kerülhet a gazdálkodókhoz július 2-án és július 4-én, az árverések 2024. évi ütemében. Az agrártárca az intézkedéssel a kis- és közepes gazdaságokat és a helyi termelők földhöz juttatását segíti.

A kormány által 2015-ben meghirdetett "Földet a gazdáknak!" program folytatásaként, országosan csaknem 20 ezer hektár föld kerülhet a gazdálkodókhoz. A szántó, a rét és a legelő művelési ágú területek mellett a vegyes művelési ágú földrészletekre is lehet licitálni 2024. július 1. és július 12. között. Az árverések időpontjáról és helyszíneiről a hirdetmények adnak pontos tájékoztatást, amelyek 2024. május 29-től az NFK honlapján elérhetők (nfk.gov.hu/arveresek). Az eljárást az NFK közreműködőjeként a fővárosi és vármegyei kormányhivatalok bonyolítják le az NFK képviselői és közjegyzők jelenlétében.

Az árverések gyors és hatékony lebonyolítása, átláthatósága érdekében a Nemzeti Földalapba tartozó földrészletek hasznosításának részletes szabályairól szóló 262/2010. (XI. 17.) Korm. rendelet módosításával megváltoztak az eljárás egyes részletszabályai, amelyek az árveréseken részt venni, illetőleg elővásárlási jogot gyakorolni kívánó gazdák részéről kiemelt figyelmet igényelnek.

Bács-Kiskun vármegyében – Kecskemét, Kerekegyháza, Kiskunfélegyháza, Pálmonostora, Petőfiszállás, Tiszakécske, Bácsborsód, Balotaszállás, Borota, Mátételke és Nemesnádudvar közigazgatási területén – közel 620 hektárra licitálhatnak a gazdálkodók.

Az árverések 2024. évi ütemét a vármegyében július 2-án és július 4-én9 órai kezdettel a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal épületénél, a 6000 Kecskemét, Halasi út 34. (2. emeleti tárgyaló) szám alatt rendezik meg. A licitálásra regisztrálni 2024. június 27-én, 8 és 12 óra, valamint 13 és 15 óra között a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal Földhivatali Főosztályon, a 6000 Kecskemét, Fecske utca 25. (ügyfélfogadó) szám alatt lehet.

A vármegyében árverésre kijelölt földek adatait, valamint a vonatkozó időpontokat és helyszíneket tartalmazó hirdetményeket itt olvashatja.

Forrás: Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal