Kecskeméti TE: Virágh Ferenc veszi át a tartalékcsapat irányítását

KÖZLEMÉNY
2022. 12. 12., 07:11
Véget ért az őszi szezon az NB III-as gárdának, melyet követően le is zárta az évet a társaság. Az évzárón mutatkozott be a csapat új trénere, Virágh Ferenc is, aki visszatér a KTE kötelékébe.

Szabó Tibor, utánpótlásunk szakmai igazgatója nyáron került az NB III-as csapat élére, akkor ugyanis nagyon gyorsan döntést kellett hozni a nevezésről, illetve el kellett kezdeni a keret kialakítását is.

– Régóta gondolkodtunk a vezetőséggel azon, hogy tartalékcsapatot indítsunk, de a lehetőség és a döntés mégis hirtelen jött nyáron. Lóczi Péter segítségével raktuk össze akkor az NB III-as keretet, mely kiöregedő U19-es játékosokból, az akadémia legtehetségesebb 2004-es és 2005-ös játékosaiból, valamint más akadémiákról hozzánk visszatérő fiatalokból állt. Nem volt egyszerű az indulás, de egy jó magot sikerült összehoznunk. Feladatainkat jól elláttuk, mindenben segítettük az NB I-es csapatot, fiataljaink emellett sok tapasztalatot szereztek, a legtöbben most mutatkoztak be még a felnőtt futballban. Amint a hiányzó rutin is meglesz, úgy azokat a meccseket is meg tudjuk nyerni, amik ugyan nekünk álltak, de most még nem párosultak eredménnyel. Céljainkat ezzel együtt megvalósítottuk, jó mérkőzéseken fejlődhettek a játékosok – mondta Szabó Tibor az őszi szezonról.

Utánpótlás szakmai igazgatónk az őszi szezon végeztével átadja a csapatot, ez már nyáron eldöntött dolog volt, azóta keresték a megfelelő vezetőedzőt.

– Nyáron kevés időnk volt a projekt elindítására, így arra is, hogy megtaláljuk a megfelelő edzőt a klubvezetéssel, ezért is vállaltam a feladatot. Szakmai igazgatóként nekem ez az utánpótlás mellett túl sok időt vett igénybe, ráadásul az akadémiával is rengeteg olyan feladat vár ránk, amiket meg kell még valósítanunk. Olyan edzőt kerestünk a szakmai testülettel, aki dolgozott az utánpótlásban és a felnőtt futballban is, emellett a helyi kötődés sem volt utolsó szempont. Így esett a választás Virágh Ferencre, aki dolgozott már itt az akadémián, emellett NB III-ban és NB II-ben. Úgy gondoljuk, hogy segítségére lehet a fiataljainknak abban, hogy felkészítse őket a felnőtt futballra – tette hozzá Szabó Tibor.

Virágh Ferencet nem kell bemutatni a régi KTE drukkereknek, hiszen korábban játékosként és edzőként is hosszú éveket húzott le lila-fehérben, játékospályafutását követően utánpótlásunkban is dolgozott már 2006-tól 2014-ig. Ezután Cegléden és Tiszakécskén töltött el hosszabb időszakot pályaedzőként, Szabó István mellett dolgozott kezdetben. Tiszakécskén 2017-től 2021-ig több tréner mellett látta el az asszisztens edzői feladatokat, 2019-ben vezetőedzőnek is kinevezték az NB II-ben. Legutóbb a Tiszaföldvárt irányította az őszi szezonban a Jász-Nagykun-Szolnok megyei I. osztályban, ahol 14 győzelem mellett csupán egyetlen vereséget számolt csapatával.

– Megtisztelő feladatot kaptam, örömmel is vállaltam el, hiszen ezer szállal kötődöm a klubhoz és a városhoz. 1980-ban lettem még itt igazolt labdarúgó, ez nem ma volt. A feladatunk továbbra is az lesz, hogy mindenben kiszolgáljuk az NB I-es csapatot, emellett megtaláljuk és kineveljük azokat a fiatal játékosokat, akik később az elsőosztályig is eljuthatnak. Az utolsó két meccsét már meg is néztem a csapatnak, ennek alapján is bátran mondhatom, hogy tehetséges srácok alkotják a keretet. Az alapok megvannak, lehet őket formálni is, természetesen annak megfelelően, amit Szabó István vezetőedzővel, illetve Szabó Tibor utánpótlás szakmai igazgatóval meghatározunk. Várom már, hogy elkezdjük a közös munkát – mondta Virágh Ferenc.

Tartalékcsapatunk az évzáró után szabadságra ment, a keret január elején kezdi meg a felkészülést a február 12-én rajtoló tavaszi szezonra.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu