Kecskemétiek az 56. Nemzetközi Gyermek Játékokon

2024. 05. 07., 12:51
21 fős küldöttséggel vesz részt Kecskemét az 56. Nemzetközi Gyermek Játékokon Mexikóban. A hírös város 3 sportágban képviselteti magát. Erről beszélt hétfőn a KTV Sportmagazinjában Jánosi István sportért felelős tanácsnok.

Tavaly a dél-koreai Daeguban értek el nagy sikereket a kecskeméti fiatalok a Nemzetközi Gyermekjátékokon. Idén pedig 21 fős küldöttséggel vesz részt Kecskemét a mexikói Leonban megrendezett 56. világversenyen, ahová július 14-én indulnak, hogy a 15-i megnyitón már ott legyenek. Kecskemét városa 3 sportágban, labdarúgásban, atlétikában és röplabdában képviselteti magát. A Kecskeméti Televízió hétfői Sportmagazinjában Jánosi István spotrért felelős tanácsnok mondta el a részleteket. Mint elhangzott több évtizedes hagyománya van már a gyermekjátékoknak, amelyhez 2005-ben csatlakozott Kecskemét.

-Ez nem csak sport, hanem a kultúra szempontjából is meghatározó, hiszen az esemény célja, hogy a 12–15 év közötti korosztály számára a sportversenyek mellett kulturális programokon keresztül is népszerűsítse az olimpiai eszmét, az egymás iránti toleranciát, a nemzetek közötti megértést-hangsúlyozta a műsorban Jánosi István.

A játékokat július 15-20. között rendezik meg idén a mexikói Leonban. A teljes beszélgetés itt nézhető meg: