Kecskemétre érkezett az ország egyik legnagyobb gaming roadshow-ja

2023. 09. 26., 18:05
A Neumann János Egyetem GAMF kara valóságos videojáték-paradicsommá változott, Kecskemétre látogatott ugyanis Magyarország egyik legnagyobb gamer roadshow-ja. Az ingyenesen látogatható rendezvényen a hallgatók új és retro játékokat is kipróbálhattak.
Fotó: Kiss-Berta Beáta
A galéria 10 képet tartalmaz

Igazi, kihagyhatatlan esemény a videójáték-rajongók számára a Game Expo. A legnépszerűbb új és retro videójátékokat felvonultató rendezvény ma a Neumann János Egyetem GAMF karára érkezett az országos roadshow keretében. A kínálatban videójáték és e-sport tartalmak, autószimulátorok, e-sport képességfelmérés és edukációs előadások is szerepeltek, amelyek olyan témákat öleltek át, mint az internetes zaklatás, vagy hogy mire kell vigyázni, hogy ne legyünk játékfüggők. A Game Expon kiderült, a videójátékozásnak a szórakoztatás mellett rengeteg más előnye is van.

A szenzomotoros képességeinket és a logikai gondolkodásunkat erősíti, ezenkívül mivel nyilvánvalóan egy közösségben vagyunk az online térben, az együttműködésre való nyitottságunkat, problémamegoldó képességeinket is fejleszti. A gaming-világ nyelve az angol, így gyakorlatilag a nyelvtudás is fontos szerepet játszik
— sorolta Csanda Gergely, az Országos Gaming Expo (OGEX) operatív vezetője.

A gaming expón vezető iparági szakértők és játékfejlesztők részvételével zajló beszélgetések és paneldiskurzusok során ismertették meg az érdeklődőkkel a videójátékok világát. A rendezvény tavaly indult országos körútjára, Kecskeméten idén nagyon sok érdeklődőt vonzott.

Nekem nagyon sok barátom van, akivel együtt játszom, őket a neten ismertem meg. Már hosszú évek óta tartom velük a kapcsolatot, sőt már találkoztunk személyesen is, csak ez 200 kilométeres távolságból nehéz. Napi szinten beszélünk, és nagyon jó játszani velük. Nagyon jó kikapcsolódás, ha együtt vagyunk
— mondta az egyik résztvevő, Walter Tamás Máté.

Az úgynevezett cosplay rajongói sem maradtak ki az eseményről. A cosplay verseny lehetőséget nyújt azoknak, akik szeretnék megmutatni kreativitásukat és rajongásukat kedvenc karaktereik iránt.

Van egy baráti társaságunk, összeülünk és ott tulajdonképpen el kell játszani, hogy te most ő vagy, ilyen és olyan vagy, és ez elég nehéz is tud lenni. Ez az első kampányunk, amit játszunk, most egy visszafogott íjászkarakterem van
— mesélte egy másik résztvevő, Ács Bernadett.

Sokakban szép emlékeket idéz fel például a PAC-MAN vagy a Mario. Ezeket a 20-30 évvel ezelőtti, mára már retróvá vált videójátékokat is ki lehetett próbálni az eseményen.

Az OGEX minden megyeszékhelyre ellátogat azzal a céllal, hogy az e-sport fontosságát hangsúlyozza.