Hógolyó végre nem lesz magányos!

Kék sarki róka érkezett a Kecskeméti Vadaskertbe - VIDEÓVAL

2022. 11. 22., 12:58
Megérkezett Kék Villám a Kecskeméti Vadaskertbe. A kék sarki róka mostantól Hógolyó párja, látszólag jól ki fognak jönni. A két vidra, amelyek a múlt héten érkeztek, már nagyon összeszoktak, sőt nevet is kaptak. Csipike és Csibész már látható a kifutóban.
Fotó: Molnár H. Boglárka
A galéria 29 képet tartalmaz

Nem fukarkodik a Kecskeméti Vadaskert, ha új állatokról van szó. Míg a múlt héten két vidra, most egy kék sarki róka érkezett az állatkertbe. A bundás Helvéciáról, a ManóFarmról költözött Hógolyó, a fehér sarki róka mellé.

– Szerettük volna, hogy ne legyen magányos Hógolyó. Hosszú évek kutatómunkája után végre sikerült találnunk hozzá egy ugyancsak sarki, de más alfajú társat. Míg Hógolyó hófehér, a fiú a sarki rókának egy kék változata – mesélte Tokovics Tamás, a vadaskert igazgatója. Azt is elárulta, gondolkodnak azon, hogy Kék Villám lesz a neve a rókafiúnak, akit most szoktatnak hozzá Hógolyóhoz. 

Végre nem lesz egyedül Hógolyó

A sarki rókák nem ellenségesek, de egyelőre tartózkodóak egymással. A vadaskert szeretné szaporítani is őket.

A két vidra viszont már nagyon összemelegedett. A vadaskert eddigi összes vidrájának neve „cs” betűvel kezdődött, mivel csipogó hangot adnak ki ezek az állatok. Ezt a hagyományt pedig most is tovább vitték. Mostantól Csipike és Csibész várja a látogatókat.

– Az első időszakban csak a zsilipbe jöttek ki, ott etettük őket, aztán egyre kijjebb merészkedtek. Most már a gondozókhoz szoktak, 1-2 nap és teljesen be fogják lakni az új helyüket. A látványetetésekben is részt vehetnek és láthatóak lesznek egész télen – ígérte Tokovics Tamás.

A Kecskeméti Vadaskert azért is bővíti állatállományát télire, mert szeretnének több újdonsággal belevágni a hideg időszakba és meglepetéssel szolgálni a vendégek számára. Tokovics Tamás azt is elárulta, hogy hamarosan újabb lakók érkeznek a vadaskertbe.