Kesi birkózók maratoni versenyhétvégéje

2024. 05. 12., 12:11
Határon innen, és határon túl, egy napon, három helyszínen versenyeztek a Kecskeméti Sportiskola birkózói!
A galéria 9 képet tartalmaz

Igazán mozgalmas hétvége zajlik a Kesi birkózóinak háza táján, Hiszen május 11-én, szombaton három városban is szőnyegre léptek a legkisebbektől egészen a junior korosztályig.

Elsőként a Kassa közelében fekvő, szlovákiai Snina városában rendeztek a helyiek nagyszabású nemzetközi versenyt 8 ország részvételével, ahol a kiemelkedően erős mezőnyben a Kesi birkózói nagyon szépen helyt álltak, jól küzdöttek, és a következő eredményeket érték el:

Móra Donát a serdülő 52kg-os súlycsoportban 4 remek, taktikus győzelmet aratva aranyérmet szerzett, Lassú Benedek ugyancsak a serdülők között, 85kg-ban bronzérmes lett, szintén bronzérmet szerzett, szintén remek birkózással Busch Bence a diákok között, valamint Hornyák Zalán ötödik lett a kadet korosztályban. További versenyzőink, Pető Rodé, Petróczi Péter, és Kádár Benedek is nagyon jól küzdöttek, látványos akciókat is végrehajtva, de most nem sikerült pontszerző helyre érniük az igencsak erős nemzetközi mezőnyben.

Hab a tortán, hogy a 8 országból felvonuló 27 csapatból, a Kecskeméti Sportiskola csapata az előkelő 6. helyen végzett!

A következő helyszín, immár itthon, Kiskunfélegyházán volt, ahol több mint 300 gyerek részvételével rendezték a hosszú hagyományokra visszanyúló Kiskun Kupát, ami egyben tisztelgés is id. Besze László emléke előtt. A versenyen főleg a Kesi gyermekkorú (10 év alatti) kis birkózói álltak rajthoz, akik nagyon ügyesen, az eddig tanultakat szépen alkalmazva birkóztak, és végül összesen 2 arany-, 2 ezüst-, és 6 bronzérmet szereztek!

És végül, de egyáltalán nem utolsó sorban, Szigetváron rendezték a szabadfogású Országos Bajnokságot az U20-as korosztály számára, ahol versenyzőnk, Rácz Olivér egy súlycsoporttal feljebb, a 65kg-ban magabiztos győzelmeket aratva, az elődöntőben és a bronzmérkőzésen meghajolva a még nagyobb tudás előtt, végül a pontszerző 5. helyen végzett!

Minden versenyzőnknek, és a mostani versenyeken nem indulóknak is gratulálunk, valamint a felkészítő edzőknek is, büszkék vagyunk az EGÉSZ CSAPATRA, hajrá Kesi!