Két magaságyással gazdagodott a Hunyadivárosi Ökokert

2023. 05. 12., 16:36
Két magaságyással gazdagodott ma (péntek) a Hunyadivárosi Ökokert. A Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola tanulói és a Corvina Óvoda Ifjúság úti óvodájának növendékei fogják gondozni az ágyásokat.
Fotó: Molnár H. Boglárka
A galéria 34 képet tartalmaz

Ültetés, locsolás volt a faladata ma (péntek) a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola tanulóinak valamint a Corvina Óvoda Ifjúság gyermekeinek. A két intézmény ugyanis egy-egy magaságyást kapott a Hunyadivárosi Ökokertben, az új Közösségi Ház udvarán. Pászti András önkormányzati képviselő elmondta, a Hunyadivárosi Tanácsadó Testület kifizette az iskola és az óvoda magaságyását. A 28 magaságyás helyett tehát most már 30 található a kertben. Az óvoda és az iskola is viseli az örökös zöld intézmény címet.

-A mintaadás a legfőbb cél, hiszen a gyerekek ez alapján alakítják ki életüket, fontos, hogy már az óvodában elkezdjék a környezettudatos nevelést-hangsúlyozta Fodorné Ivony Zsuzsanna, az óvoda intézményvezető helyettese.

Lóczi László, a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola igazgatója hangsúlyozta, egy bioágyást alakítottak ki a tanulókkal. Úgy válogatták össze a gyógynövényeket és fűszernövényeket, hogy ne kelljen vegyszert alkalmazni.

-Ez a kert egy nemzetközi projektnek, a Respect the nature, vagyis a Tiszteld a természetet elnevezésű Erasmus plusznak is része-árulta el az igazgató.

Az ágyásokat a tanulók fogják gondozni továbbra is.