Kiállítások pecsételték meg a KTE-Piroska Szörp sorsát Debrecenben

2023. 04. 09., 11:20
A húsvéti hosszúhétvégén is fontos fellépése volt a kecskeméti férfi kézilabdacsapatnak, amely az NB I/B 24. fordulójában a jó formában lévő DEAC otthonában lépett pályára. A találkozó sokáig szoros volt, ám a második játékrészben 7 kétperces kiállítást is kapott a Kecskemét, amelyet nem bírt el.

A találkozót megelőzően a KTE-nek két győzelemmel volt kevesebbje, mint a Debrecennek. A két csapat ősszel Kecskeméten izgalmas meccset játszott, akkor a hírös városiak örülhettek a végén.

A szombati meccsen Csuzi találatával a Kecskemét szerezte meg az első gólt, erre Pethő válaszolt hétméteresből, majd az őszi találkozón 10 találatig jutó debreceni gólzsák, Illés lőtt egymás után két gólt. A vendégektől Forgács is betalált gyorsan kétszer, majd sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Az első percek után a KTE a 22. minutumban vette át ismét a vezetést, ekkor Csuzi volt eredményes, míg öt perccel a félidő vége előtt Csengeri és Horváth Andor góljaival először volt kétgólos előnyben Tóth Norbert együttese. A játékrész utolsó két gólját viszont a Debrecen szerezte, így a szünetre 14-14-es döntetlennel vonultak a felek.

A második felvonás első öt támadásából egyaránt gól született, ebből hármat a DEAC, kettőt a KTE lőtt, majd a 36. perctől kezdve kétperces kiállítások sorát kapta a Kecskemét. Egymás után Bálintot kétszer, illetve Hunyadit is kiküldték a bírók, azonban – bár pillanatokra hárommal is vezetett a DEAC – rövidesen ismét egál volt az állás, 20-20. Ebben a periódusban támadásban Horváth Andor, Szakály és Papp góljaival tartotta magát a KTE. A kiállításhullám viszont a folytatásban sem kerülte el a kecskemétieket, a 43. és a 48. perc között ismét három kétpercest is kapott a KTE Deák, Forgács és Horváth Bálint hibái miatt. Ezt kihasználva a cívis városiak 12 perccel a vége előtt – először a meccsen – négy góllal vezettek. A záró tíz percben hiába tett meg mindent a felzárkózásért a Kecskemét, ez a szakasz 7-7-tel zárult, így a vendégsereg közelebb férkőzni ellenfeléhez már nem tudott. A második félidőben hét, míg összességében kilenc kétperces kiállítást kapott a mérkőzésen a Kecskemét (ezzel szemben a hajdúságiak csak hármat), és ez is hozzájárult a DEAC 32-29-es győzelméhez.   

Tóth Norbert vezetőedző (KTE-Piroska Szörp): - Tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz a DEAC otthonában, viszont nagyon jól álltunk bele a meccsbe és főleg támadásban ügyes megoldásaink voltak az elején. A második félidőben már akadozott a támadójátékunk, azonban ebben a játékrészben megpecsételte a sorsunkat a rengeteg kiállítás. Ezek között voltak megkérdőjelezhető kétperces kiállításaink is. Sokszor kellett emberhátrányban védekeznünk, és ez felőrölte az energiánkat. Ennek ellenére még így is volt esélyünk a végén a felzárkózásra, viszont háromszor is úgy adtuk el a labdát, amikor létszámfölényben támadhattunk, gyors gólokat szerezhettünk volna. Sajnálom, hogy a minket Debrecenbe is elkísérő szurkolóinkat nem tudtuk megajándékozni egy jobb eredménnyel. Küzdöttünk becsülettel, a fiúk kihozták magukból a maximumot és ez ma ennyire volt elég.  

DEAC - KTE-Piroska Szörp 32 – 29 (14 – 14)

Férfi kézilabda NB I/B, 24. forduló
2023. április  08. szombat, 18:00
Debreceni Egyetem Sporttudományi Oktatóközpont
Vezette: Haskó, Natkai

A KTE gólszerzői: Szakály 6 (3), Horváth A. 5, Forgács 5, Papp 4, Szeverényi 2, Csengeri 2, Bálint 2, Csuzi 2, Horváth B. 1.

Kiállítások: 6 perc, ill. 18 perc
Hétméteresek: 6/4, ill. 3/3