Kicsi a nagykövet, de okos!

2023. 11. 21., 17:13
Ma (kedd) délután kiderült, melyik gyermek lesz a megye KicsiNagykövete. Az elismerést a csávolyi Csengő Bence vehette át. A kezdeményezéshez Bács-Kiskun vármegye második alkalommal csatlakozott.

A megye minden részéről érkeztek ma (kedd) délután vendégek a Hírös Agórába. A gyermekek és szüleik a KicsiNagykövet díjátadó ünnepségére jöttek, ahol kiderült, melyikük viselheti a Bács-Kiskun vármegye KicsiNagykövete, KicsiAgrárAttaséja, KicsiKultúrattaséja és KicsiSportAttaséja.

Strack Mária a KicsiNagykövet ötletgazdája és alapítója elmondta, a kezdeményezés 2021-ben indult, Bács-Kiskun pedig 2022-ben csatlakozott először. Az idei megyei versenyre 600 diák jelentkezett. A gyerekeket Kecskemét város nevében Prof. Dr. Sztachó-Pekáry István is köszöntötte. Az alpolgármester egyben a „Kicsi a követ, de okos” jelmondatot is kiegészítette, miszerint „Kicsi a nagykövet, de ő a legokosabb”. A döntősöknek a Vármegyei Fővédnök, Dr. Zombor Gábor is gratulált.

Az eredményhirdetésen kiderült, hogy a megyét elsősorban a csávolyi Csengő Bence fogja képviselni az országos versenyen. Az attasék pedig Komáromi Klaudia, Szűcs Rita és Krajcsi Sebestyén lettek. A kezdeményezés indulásáról és céljáról bővebb összeállítást láthatnak mai Kiemelő magazinunkban.