Kiesési rangadót veszített a Kecskeméti NKSE

2022. 12. 16., 20:55
Az utolsó előtti PEAC otthonában lépett pályára a sereghajtó Kecskeméti NKSE a női kézilabda NB I/B 13. fordulójában. A szoros találkozó az utolsó öt percben dőlt el a hazaiak javára (34–29).

A találkozó Berkes-Kaiser találatával indult, majd a pécsiek részéről hamar jött a válasz. A meccs elején az első bekapott gólt leszámítva jól működött a kecskeméti védekezés, a második hazai találat csak a 7. percben született meg, ekkor a KNKSE már háromnál járt. A 8. percben aztán az egyenlítés is összejött a PEAC-nak, de a KNKSE sokáig nem engedte, hogy ellenfele átvegye a vezetést, köszönhetően annak, hogy Iványi, Szatmári és Kollár is eredményes volt. A 12. percben szerzett először vezetést a meccsen a baranyai alakulat, majd a félidő felénél betalált a pécsi színekben pályára lépő, a szezont még kecskemétiként kezdő Kovács Véda is. Berkes-Kaiser vezetésével azonban hamar visszavette az előnyt a KNKSE, a beálló egymás után három gólt is elért. A félidő utolsó tíz perce gólgazdag és látványos játékot hozott, végül a szünetben 18-17-re a házigazda vezetett.

A második játékrész elején ismét Kovács Véda volt eredményes, aki a következő 10 percben négyszer is betalált volt csapata ellen. Emiatt a KNKSE már négygólos hátrányban is volt, ám nem adta fel egy pillanatra sem. Iványi és Porobic is zsinórban két gólt lőtt, ám ekkor felzárkózni még nem tudott, de azt a Kecskemét elkerülte, hogy nagyobb különbség alakuljon ki a két gél között. Az utolsó tíz percre úgy fordultak rá a csapatok, hogy Porobic találatával 28-25-nél háromra jött fel a vendégsereg. Sőt, Kollár és Moharos góljaival minimálisra tudta csökkenteni hátrányát Mátrai Péter együttese. Az utolsó öt percre viszont szétesett – főleg védekezésben – a KNKSE, ezt a periódust 5-1-re megnyerte a PEAC, amely így a meccset is behúzta. A vége 34-29 lett.   

Mátrai Péter vezetőedző (KNKSE):Hatalmas gratuláció jár a csapatomnak, hiszen nagyon sok hiányzónk van. A meccs napján derült ki, hogy betegség miatt nem számíthatunk Jámbor-Herceg Rékára és Lukács Katára, illetve sérülés miatt Radva Erzsébet és Nagy Enikő sem tudott a rendelkezésünkre állni. Őket valószínűleg meg is kell majd műteni. Ennek ellenére megtizedelve is mindent kiadtak magukból a lányok. Ha van plusz egy emberünk, akkor könnyedén meglehetett volna a győzelem is, de így is volt esélyünk a pontszerzésre. Sajnálom a végjátékot, ott ment el a meccs, mert elfáradtunk fejben.

Pécsi Egyetemi Atlétikai Club – Kecskeméti NKSE 34–29 (18–17)

Női kézilabda, NB I/B, 13. forduló
2022. december 16., 17:30
Egyetemi Sportcsarnok, Pécs
Vezette: Kovács-Sebők, Vastag-Réti

A KNKSE gólszerzői: Porobic 10, Berkes-Kaiser 8 (5), Iványi 3, Moharos 3, Kollár 3, Szatmári 2.

Kiállítások: 8 perc, ill. 4 perc

Hétméteresek: 1/1, ill. 5/5

Szerző: Jámbor Csaba