Kiképzési repülést tartanak Kecskeméten

2024. 03. 11., 15:54
Kiképzési repülést tartanak a kecskeméti repülőbázison, melynek célja, hogy a JAS-39 repülőgépvezetői állomány minden tagját eljuttassák a „combat ready” szintre. Ez azt jelenti, hogy minden körülmények között, minden feladatot végre tudnak hajtani a pilóták, tehát harckész minősítéssel rendelkeznek. Ennek ösztönzéséül a repülőgépvezetők illetményét megemelték.
Fotó: Berta László
A galéria 12 képet tartalmaz

A hét minden napján, illetve a hónap minden hetében kiképzési repüléseket hajtanak végre a kecskeméti repülőbázison. A cél, hogy a JAS-39 repülőgépvezetői állomány minden tagját eljuttassák a „combat ready” szintre.

Vannak olyan feladatok, amiket részben voltunk képesek teljesíteni, és olyanok is, amikbe eddig bele se vágtunk, ezek még előttünk állnak. Annak érdekében fejlesztünk, hogy egy pilóta ne csak egy bizonyos feladatra, bizonyos körülmények között legyen képes feladatot végrehajtani, hanem minden pilóta minden repülőgéptípuson a maximumot tudja nyújtani
— mondta Gróf Gergely ezredes, az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár dandárparancsnoka.

Az elmúlt években az elvárások a hajózó, illetve repülő műszaki állománnyal szemben folyamatosan nőnek és ez a folyamat nem áll meg. Nemcsak a harcászati, de a szállítórepülés terén is érkezik 4 Gripen, 2 szállító-repülőgép, valamint számos kiképző repülőgép Kecskemétre, tehát szükséges a jól kiképzett és kiválóan felkészített állomány.

A bérfejlesztés ösztönző lehet azoknak, akik azon gondolkodnak, hogy a civil szférából a honvédséghez jelentkezzenek pilótának. Nem utolsósorban pedig a jelenlegi állomány megtartását is segíti az illetményemelés.
— fogalmazott Gróf Gergely.

Az illetményemelés a kecskeméti repülőbázison 50-60 főt érint, akik havonta bruttó 2-3 millió forint körüli bért kapnak.