Kiköltözött a Deák térre a Hírös Agóra

2023. 03. 22., 20:24
Engedett a csábításnak, és a tavaszias időnek is köszönhetően kiköltözött a Hírös Agóra a Deák térre. A 38. Tavaszi Fesztivál részeként megszervezett képzőművészeti-iparművészeti vásáron az intézmény klubjai is bemutatkoznak. A felállított kisszínpadon minden hétköznap délután ingyenes programokkal várják az érdeklődőket.

Március 22-től 26-ig a 38. Tavaszi Fesztivál kültéri programjait láthatják az érdeklődők a Hírös Agóra előtt, a Deák téren. Ha valaki a képzőművészeti iparművészeti vásárban jól szétnéz, láthatja a megújulást is, hiszen a sátrak is megújultak, és új táblákat is kaptak. A forgatagban az Agóra klubjait is könnyen megtalálhatjuk.

- A Hírös Agóra úgy gondolta, hogy az utolsó négy napját a fesztiválnak arra használja ki, hogy egy picit mi is megmutassuk magunkat. Az Agórán belül működő klubok és körök jönnek ide és megmutatják magukat, illetve itt vannak velünk a csodás portékák is, amik tényleg egytől egyig kézművesek - mondta Puha Éva, a Hírös Agóra kommunikációs vezetője.

A téren felállított színpadon szerdától szombatig mindennap délután 16:30-17 órától lesznek ingyenes programok, amelyek között szerepelnek hangszeres fellépők, jazz örömzene, nyílt táncpróba, mantra kör és mazsorett tánc is. De a vásárral még nincs vége a 38. Tavaszi Fesztiválnak.

- Lassan a vége felé közeledünk és a záróprogram is a Hírös Agórában van. A színháztermünkben úgy néz ki, hogy teltházas előadás, világsiker lesz a színpadunkon, a Recirquel: My Land előadása, amely a Müpában szerepel folyamatosan, évek óta hatalmas nagy sikerrel - emelte ki Puha Éva.

A hétvégén tehát zárul a 38. Tavaszi Fesztivál gazdag programkínálata, így érdemes kihasználni a Deák téri programok és a tavaszias, jó idő együttesét.