Kipróbálták az ovisok, milyen lehet rendőrnek lenni

2023. 03. 24., 15:44
Rendőrző Bóbiták költöztek ma (pénteken) a Csigabiga Óvoda falai közé. A rendőrség munkájának minden területével megismerkedhettek 14 óvoda apróságai a bűnmegelőzési napon.
Fotó: Hájas Barnabás
A galéria 11 képet tartalmaz

– A rendőri munkát szeretnénk közelebb hozni a gyerekekhez, ezért mutatjuk be a bűnügyi és a közlekedési ágazat munkáját, emellett a gyerekek megismerkedhetnek a rendőrök életével és ruházatával is – árulta el Farkas Attila rendőrfőtörzszászlós.

A balesetmegelőzési előadó hozzátette, a hasznos tudnivalók elsajátítása mellet az is fontos, hogy a picik ne féljenek a rendőröktől és merjenek velük kommunikálni.

14 óvoda csapatai vettek részt az programon kisebb csoportokkal, de a feladatokat később az intézményekben is elvégzik a gyerekek.

– Minden óvodából csak szűk létszámban tudunk foglalkoztatni gyerekeket, ők pedig az itt szerzett élményeket nagy lelkesen tovább adják majd. Újra játsszák ezeket a feladatokat, amelyeket itt ma kipróbálhattak – mondta Kurilláné Pánczél Csilla, a Ferenczy Ida Óvoda igazgatója.

Ebben az óvodapeagógusok is a gyermekek segítségére lesznek, hiszen a város minden óvodájában fontosnak tartják, hogy a fiatalok tanuljanak a közlekedésről és a saját biztonságuk megóvásáról egyaránt.