Kis híján megölte egykori barátját

2023. 01. 04., 08:28
A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki kölcsönös szóváltást és lökdösődést követően előbb ellökte, majd egy konyhakéssel, többször megszúrta egykori barátját, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A vádirat szerint két férfi; a vádlott és a sértett 2020 óta ugyanabban a kecskeméti társasházban laktak. A vádlott a földszinten, a sértett pedig a második emeleten. 2021-ben a két férfi között baráti jellegű kapcsolat alakult ki, ami azonban 2022 tavaszán, egy közös ismerősük miatt olyannyira megromlott, hogy véletlenszerű találkozásaik alkalmával trágár módon kiabáltak egymással, illetve kölcsönösen azzal vádolták a másikat, hogy a lépcsőházban különböző bosszantó dolgokat követtek el a másik sérelmére.

2022. augusztus 5. napján a sértett és barátnője a hajnali órákban érkeztek haza, a lakásuk ajtaját azonban nem tudták kinyitni, mivel a zárat valaki pillanatragasztóval beragasztotta. A sértett biztos volt abban, hogy ezt csak a vádlott tehette, ezért lement annak földszinti lakásához, hogy felelősségre vonja. Előbb dörömbölni kezdett az elkövető ajtaján, majd szidta, fenyegette volt barátját és felszólította, hogy jöjjön ki.

Az elkövető visszakiabált a sértettnek, őt megöléssel fenyegette, majd hirtelen kilépett a lakásból és pofon ütötte. Ezután lökdösni és ütni kezdték egymást, majd a vádlott nagy erővel a mellkasánál meglökte a sértettet, aki emiatt beütötte a fejét a szemben lévő lakás ajtajába és jobb oldalára zuhanva összeesett. A vádlott ezt kihasználva – a lökdösődés során magához vett – 10 cm pengehosszúságú konyhakéssel többször megszúrta a sértett arcát, nyakát, illetve felső testét.

A sértett szúrt sérülései közvetlen életveszélyt okoztak.

Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja, ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza.  A férfi bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.