Kisiskolások látogattak a Kecskeméti Médiacentrumba

2023. 12. 01., 13:40
A Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskola elsősei jártak ma (pénteken) a Kecskeméti Médiacentrumban, ahol megismerkedtek a szerkesztőség munkájával.
Fotó: Tóth Enikő
A galéria 35 képet tartalmaz

Nagy volt a nyüzsgés ma a szerkesztőségben, ahová 21 kisdiák érkezett, két tanítóval. A Petőfi Iskola I/B osztálya az intézményben zajló pályaorientációs nap keretében látogatta meg a Kecskeméti Médiacentrumot, hogy képet kapjanak arról, milyen munkának köszönhető az, hogy a televízióban, az interneten, a nyomtatott sajtóban megjelenik egy-egy hír.

A gyermekek megismerkedtek az újságírók, szerkesztők, operatőrök, technikusok munkájával, miközben – és ez váltotta ki a legnagyobb lelkesedést – élőben követhették a gyártási folyamatok egy részét. A stúdió, a vágószoba mindenkit elvarázsolt, a hangulatot fokozta, amikor munkatársaink nem csak meséltek és mutattak, hanem a kicsiket is bevonták egy-egy mozzanatba.

Nem csoda, ha olyan is volt, aki itt képzeli el felnőttkori munkáját.

- Nagyon tetszett minden, jó volt bemenni a stúdióba, és az tetszett a legjobban, amikor felvették a hangunkat, és azt gyorsabban és lassabban is lejátszották. Azt kellett mondanunk, hogy „sárga bögre, görbe bögre”. Az nagyon vicces volt. Meg az is, amikor mi mondtuk meg, hogy milyen hátteret rakjanak egy ember mögé. Szívesen dolgoznék itt, ha nagy leszek. A matekot nagyon szeretem, ezért az irodában is jó lenne, de ha jól megtanulom a számítógépet kezelni, a stúdióban is nagyon jó lenne – mesélte élményeit lelkesen Sáfrány Dániel, első osztályos fiatalember.