Kiskőrösi csapat lett a bajnok

2023. 08. 03., 17:40
Háromnapon keresztül versengtek gyermekotthonban élő fiatal focisták európa egyik legszebb kupájáért. Idén is Kecskeméten rendezték meg a Gyermekotthonok Labdarúgó Európa Kupájának döntőjét. Az idei legjobb Kiskőrös lett.

A Kiskőrösi Gyermekotthon csapata nyerte meg a 22. Gyermekotthonok Európa Kupa Döntőjét Kecskeméten. A döntő mérkőzést augusztus 3-én, csütörtökön tartották a Kecskeméti Atlétikai Centrumban. Az eredményhirdetésen Kecskemét városvezetése képviseletében Sipos László tanácsnok, és dr. Fekete Gábor önkormányzati képviselő vettek részt.

Az idei versenyre 8 országból 155, gyermekotthonban nevelkedő labdarúgó fiatal érkezett. A gyerekek 2x10 perces meccseken döntötték el ki lesz az idei bajnok. A dobogóra bronzérmesként Tolcsva csapata, ezüstérmesként a Komádiból érkezett csapat, míg aranyérmesként Kiskőrös legjobbjai állhattak.

A versenynek idén az atlétikai centrum adott helyet. A Hit és Sport Alapítvány 22. alkalommal szervezte meg a Gyermekotthonok Regionális Döntőjét és az ezt követő Európa-kupát.

Eredmények:

1. Kiskőrös

2. Komádi

3. Tolcsva

4. Debrecen

5. Bulgária

6. Bosznia-Hercegovina

7. Mátészalka

8. Németország

9. Szerbia

Gólkirály: Rácz Tamás 35 gól (Kiskőrös)

Legjobb játékos: Atakan Sinan (Bulgária)

Legjobb kapus: Gillányi Áron (Kiskőrös)

Fotók: Vincze József