Kivirágzott Hetény a városrészszépítő munkája nyomán

2023. 03. 25., 09:53
A 2022-es esztendő eredményeit értékelte, illetve az idei év feladatairól tárgyalt a Hetényegyházi Városrészszépítő Egyesület péntek este a Kalmár-tanyán. Noha a társaság nemrég alakult újjá, 2022-es lendületes tevékenységük nyomán azonnal elnyerték a városrész legrangosabb kitüntetését. A rendezvényen kiderült, jövő hét péntektől látható az idei húsvéti dekoráció Hetényegyháza főterén és a „sutu”-vízcsobogót is működésbe helyezi az idén 20 esztendős civil szervezet.
A galéria 7 képet tartalmaz

Látványos évet zárt Hetényegyháza 2022-ben, a helyiek és odalátogatók minden évszakban más és más köztéri díszekben, ünnepi látványban gyönyörködhettek. Kezdődött a húsvéti főtéri díszítéssel, de számtalan más, például szüreti hangulatnak vagy karácsonyi installációnak is örvendhettek a helyiek.

Hogy vonzóbbá vált a városrész, nagyrészt a Hetényegyházi Városrészszépítő Egyesület 2021-es újjáalakulásának köszönhető.

– Sikerült a fiataloknak ezt az egyesületet újra feltámasztani, aminek azért is örülök, mert olyan változatos meglepetésekkel szolgálnak nekünk minden évszakban, ami miatt öröm Hetényegyházán élni – mondta a városrész önkormányzati képviselője.

– Sikerült a fiataloknak ezt az egyesületet újra feltámasztani, aminek azért is örülök, mert olyan változatos meglepetésekkel szolgálnak nekünk minden évszakban, ami miatt öröm Hetényegyházán élni
— mondta a városrész önkormányzati képviselője.

Dr. Papp Zoltán az egyesület munkájával kapcsolatban a különös figyelemmel gondozott főteret emelte ki, ami szinte „kivirágzott” a múlt évben, hiszen változatos növényeket ültetett és gondozott a tagság.

A temérdek munkának köszönhetően a helyi civilszervezet 2022-ben elnyerte a Hetényegyházáért díjat is, melyet a helyi Kadarka fesztiválon vehettek át Süli-Csontos Ottó vezetésével. Az egyesület elnöke elmondta, az újjáalakulás óta eltelt első teljes év, 2022 nagyon jól sikerült. Ezért idén is megismétlik népszerű tavalyi akcióikat, de újabb ötleteket is bevonnak a díszítésbe.

– Noha anyagi forrásaink meglehetősen végesek, mindig igyekszünk újabb és újabb dolgokat kitalálni. Ez azt jelenti, hogy a tavalyi dekorációt felhasználva, azt kiegészítve jelenítjük majd meg a húsvéti, nyári, majd az őszi dekorációnkat is – fogalmazottSüli-Csontos Ottó.

A tematikus ünnepi díszítésekkel párhuzamosan az egyesület viszi tovább a főtér karbantartását is. Az elnök elmondta, ebben a legnagyobb munka talán a rendszeres locsolás a nyári szárazságban. Emellett a növények gondozása is folyik, a fák és árvácskák ültetését követően rózsatövekkel is gazdagodott Hetényegyháza központja.

Süli-Csontos Ottó kiemelte, jövő hét péntektől látható az idei húsvéti dekoráció, és akkor üzemelik be a főtér központjában álló, általuk működőképessé tett szőlőprést, azaz „sutut” formázó vízcsobogót is.

Városi elismerés a 20. évfordulóra

Ebben az esztendőben ünnepli megalakulásának 20. évfordulóját a Hetényegyházi Városrészszépítő Egyesület. A jeles alkalomból a pénteki eseményen dr. Papp Zoltán képviselő átadta az önkormányzat – Szemereyné Pataki Klaudia polgármester által szignált – köszönő és elismerő oklevelét, valamint a város emlékérmét Süli-Csontos Ottónak, a civil szervezet elnökének.