KNKSE: fordulatos mérkőzésen döntetlen az FTC U19 ellen

2023. 02. 12., 20:35
A női kézilabda NB I/B 30. fordulójának alsóházi derbijén a sereghajtó KNKSE a 12. helyen álló Ferencváros U19-es gárdájával csapott össze a Messzi István Sportcsarnokban. Az 50. percben még hárommal vezettek a zöld-fehérek, ám a kecskemétiek a legvégén a győzelemért támadhattak, végül 34–34-es döntetlen született.

A két csapat három héttel ezelőtt, január 22-én találkozott egymással legutóbb, akkor szoros első félidőt követően végül magabiztosan, 33-22-re győztek a zöld-fehérek.

A KNKSE két új játékossal vágott neki ennek a meccsnek. Kettős játékengedéllyel két békéscsabai, a beálló Bencsik Bojána és az irányító/átlövő Zsemberi Zóra is a hírös városiakat erősíti.

A találkozó első gólját Török révén az FTC U19 érte el, majd a hazaiaktól Berkes-Kaiser válaszolt az ellentámadásból. A kecskemétiek beállójátéka Berkes-Kaisernek köszönhetően remekül működött a meccs kezdeti fázisában, az első félidő felénél a KNKSE 11-es számú játékosa már hatszor volt eredményes, mellette Kollár, Iványi, Palotás és az új játékos, Zsemberi is betalált és Mátrai tanítványai a 15. percben – először a meccsen – gólelőnybe kerültek, 10-9. Ekkor gyorsan visszavette a vezetést a Ferencváros, majd perceken keresztül fej-fej mellett haladtak a csapatok. 14-14-nél egy 3-0-s futással elléptek a vendégek. A játékrész hazai szempontból úgy zárult, ahogy kezdődött, Berkes-Kaiser találatával. A szünetben 16-18 volt az állás.

Balogh találatával indult a második felvonás, mellyel ismét három volt a két csapat közti differencia, majd Bencsik is meglőtte első gólját (majd rögtön a másodikat is) a KNKSE színeiben. Ennek ellenére Szabó Laura találatával már néggyel vezetett az FTC, 19-23. A 40. és az 50. perc között a fővárosiak kiválósága, Szabó Aida hat gólt is elért, míg a túloldalon Berkes-Kaiser vitte a hátán a csapatot. A záró tíz percbe úgy léptek be a felek, hogy továbbra is háromgólos hátrányban voltak a kecskemétiek. Moharos két góljával és Berkes-Kaiser hetesével azonban rögvest egalizáltak a hírös városiak, majd Zsemberi volt eredményes és az utolsó percbe lépve már a KNKSE állt jobban. 38 másodperccel a vége előtt Török góljával egyenlített az FTC, ám egy időkérés után támadhatott a győzelemért a Kecskemét és Iványi betalált, azonban a játékvezetők elvették a találatot, majd Zsemberi időn túli szabaddobásából nem született gól, így 34-34-gyel zárult a meccs.

A KNKSE a Pénzügyőr elleni győzelem és az Eszterházy elleni döntetlen után harmadik alkalommal szerzett pontot a 2022/23-as szezonban.      

Mátrai Péter vezetőedző (Kecskeméti NKSE):Mindenekelőtt gratulálok a csapatomnak, hiszen hatalmasat küzdött. Egyik szemem sír, másik nevet. Örülök, mert hosszú nyeretlenségi széria után végre pontot szereztünk, viszont szomorú is vagyok, mert a végén megnyerhettük volna a meccset. Két pontot is kaphattunk volna, ám az utolsó gólunkat nem adták meg. A két új játákosunk remekül szállt be a meccsbe és igazi csapatként küzdöttünk. Látszik, hogy a beállójátékunk működik, Berkes-Kaiser Melitta szenzációsan játszott. Dolgozunk tovább! 

Kecskeméti NKSE – Ferencvárosi TC U19 34 – 34 (16 – 18)

Női kézilabda NB I/B, 30. forduló
2022. február 12. vasárnap, 17:00
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Vezette: Hornyik, Zörgő

A KNKSE gólszerzői: Berkes-Kaiser 17 (4), Moharos 3, Iványi 3, Kollár 3, Zsemberi 3, Bencsik 2, Megyesi 1, Palotás 1, Csorba 1.

Kiállítások: 8 perc, ill. 8 perc
Hétméteresek: 4/4, ill. 1/1.