KNKSE: meglepetés lenne az Orosháza elleni pontszerzés

2023. 03. 09., 11:54
Sok emlékezetes csatát vívott egymással a Kecskemét és az Orosháza az NB I/B-ben, hol egyik, hol másik csapat sikerét hozta az összecsapás. Ezúttal toronymagas favoritja a találkozónak a Békés vármegyei alakulat, de Berkes-Kaiserék igyekeztek alaposan feltérképezni aktuális ellenfelüket.

Üde színfoltja a bajnokságnak az ONKC, hiszen jónéhány meglepetést okoztak már az idei versenyévben, legutóbb a 19. fordulóban; ahol három góllal (27-24) legyőzték a bajnokaspiráns Vasas gárdáját. Az Orosháza jelenleg 5. a bajnokságban (legutóbb is nyer, a Gárdony-Pázmánd csapatát győzte le 7 góllal), 10 győzelem mellett 3 döntetlen és 6 vereség a mérlege. Az ONKC gárdáját erősíti Zavaczki Boglárka is, aki az évet még Kecskeméten kezdte, ám októberben Orosházára igazolt, és 2. a házi góllövő listán.

A KNKSE továbbra is sereghajtó, és szombati teljesítménye azon is múlik, számíthat-e két békéscsabai (kettős játékengedéllyel kézilabdázó) játékosára.

Az őszi szezonban már megmérkőztek a felek, az a találkozó az Orosháza hétgólos sikerét hozta (28-21).

Mátrai Péter vezetőedző (KNKSE): - Tudjuk, hogy nagyon jó csapat érkezik hozzánk, de maximálisan felkészültünk, szeretnénk jó meccset játszani az Orosházával. Ha tudunk úgy játszani, mint a SZISE ellen a második félidőben, akkor bízhatunk abban, hogy szoros lesz a végeredmény.

Kecskeméti NKSE – Oxxo Energy Orosházi NKC

Női kézilabda NB I/B, 20. forduló

2023. március 11. szombat, 17:00

Messzi István Sportcsarnok, Kecskemét

Vezeti: Serfőző, Serfőző