A német nyelvű versmondó verseny helyezettjeit köszöntötték

2023. 04. 04., 14:32
A közelmúltban szervezett német nyelvű versmondó versenyt a Német Települési Nemzetiségi Önkormányzat, amelyen a Vásárhelyi Pál Általános Iskola német nemzetiségi osztályos tanulói vettek részt. A mai napon őket köszöntötték a Városházán.
A galéria 9 képet tartalmaz

A Német Települési Nemzetiségi Önkormányzat által szervezett német nyelvű versmondó verseny díjazottjait köszöntötték ma (kedden) a városházán. Az eseményen Engert Jakabné alpolgármester fogadta a Vásárhelyi Iskola német nemzetiségi osztályainak azon tanulóit, akik első, második, harmadik helyen végeztek, vagy különdíjat kaptak a megmérettetésen.

Az alpolgármester elmondta, szép hagyománya van a versmondásnak, és örül, hogy ilyen ügyes szavalók vannak. Kiemelte a vers fontosságát, hiszen a versek melengetik az ember szívét. Hangsúlyozta, bízik benne, hogy minél több gyermek megméretteti magát ehhez hasonló versenyeken.

Neuendorfné Rózsa, a Német Települési Nemzetiségi Önkormányzat elnöke gratulált a gyermekeknek és elmondta, örül, hogy itt, a felújított városházán adhatják át az emléklapokat, mivel így a gyerekek egy maradandó emléket is kaphatnak ajándékba.

Ezt követően mind a hat fiatal kapott egy emléklapot és egy kis ajándékot, a köszöntés végén pedig a díjazott gyermekek elszavalták német nyelvű verseiket a résztvevőknek.